Bravo Schools παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των Ενεργών Πολιτών του αύριο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

    Από: Startup Team

Μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας  με 545 συμμετοχές στον Πανελλαδικό Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό  για τους

17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ημέρα Γιορτής για την εκπαιδευτική κοινότητα  η ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού, Bravo Schools με την διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης με τη συμμετοχή 600 μαθητών στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, βασιζόμενος στις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έχει  αναπτύξει το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef και την Unesco.

Το Bravo Schools είναι η νέα πρωτοβουλία που παρουσιάζει φέτος ο Θεσμός Bravo, εντάσσεται στη Παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για τη προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Bravo Schools συμμετείχαν  202 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα με 545 συμμετοχές παρουσιάζοντας τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που έχουν αναπτύξει, τα ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, που έχουν επιτυχώς υλοποιήσει οι εκπαιδευτικοί και ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης των παιδιών 6-16 ετών για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης .

Η κα Χρυσούλα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος του  QualityNet Foundation έδωσε το στίγμα και το νόημα της πρωτοβουλίας του Bravo Schools επισημαίνοντας:

«Μέσα από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει επιβεβαιώνεται ότι  ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία μπορεί  να υποστήριξη τη διαμόρφωση ΑΞΙΩΝ και  της δημιουργίας της ταυτότητας του αυριανού ενεργού πολίτη, αυτών που αύριο θα είναι ο μοχλός της αλλαγής.  Ένα μεγάλο BRAVO στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που μας κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών κος Δημήτρης Φατούρος, έδωσε την δική του οπτική λέγοντας ότι «η δημιουργικότητα των παιδιών και η καινοτομία των ελληνικών σχολείων είναι πρωτοποριακή και μας κάνει υπερήφανους. Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Bravo Schools δείχνει ότι οι στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ έχουν γίνει κατανοητοί και αποδεικνύει ότι το Bravo Schools αποτελεί μια πετυχημένη πρωτοβουλία αφύπνισης και ενεργοποίησης των μαθητών, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας».

Στα Bravo Schools 2018 βραβεύθηκαν 9 συμμετοχές και ανεδείχθησαν οι 57 καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έγιναν πάνω στους 17 Παγκόσμιους  στόχους.

Το Bravo Schools ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Θεσμού Bravo, προώθησε την ενεργή συμμετοχή των ενεργών πολιτών στη διαδικασία ανάδειξης, έτσι τα σχολεία κάλεσαν την τοπική τους κοινωνία και λειτούργησαν ως μοχλός περαιτέρω ενημέρωσης για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ. Όλες οι συμμετοχές στο Bravo Schools είναι αναρτημένες στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, το οποίο λειτουργεί ως Δίκτυο Ανταλλαγής Γνώσης και εμπειριών μεταξύ του εκπαιδευτικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες www.bravoschools.gr, bravo.sustainablegreece2020.gr.