Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


6 στις 10 εταιρείες, παγκοσμίως, βρίσκονται σε ψηφιακό αδιέξοδο

6 στις 10 εταιρείες, παγκοσμίως, βρίσκονται σε ψηφιακό αδιέξοδο
Ημερομηνία: 23/06     Εμφανίσεις: 391
πηγή: sepe.gr

Δυσεπίλυτος γρίφος για πολλές επιχειρήσεις παραμένει, ακόμη και σήμερα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, το 58% των επιχειρήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται σήμερα σε ψηφιακό αδιέξοδο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πάντως, οι εταιρείες ανά τον κόσμο κάθε άλλο παρά υποστέλλουν τη σημαία των επενδύσεων τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αφού έχει καταστεί κάτι παραπάνω από σαφές ότι η επιβίωσή τους είναι αδύνατη χωρίς τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με έρευνα των IDG και IDC, αν και έξι στις δέκα εταιρείες αντιμετωπίζουν σήμερα, διεθνώς, το ψηφιακό αδιέξοδο, η συντριπτική τους πλειοψηφία (το 93%) σκοπεύει να συνεχίσει τις ενέργειες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, εξάλλου, ότι οι επιχειρήσεις, σήμερα, βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο όσον αφορά την ψηφιοποίηση των δομών και των λειτουργιών τους. Συγκεκριμένα, το 59% των οργανισμών δηλώνουν ότι βρίσκονται στα στάδια 2 ή 3 (από 5 συνολικά στάδια που περιλαμβάνει η διαδικασία του ψηφιακού τους μετασχηματισμού). Οι συγκεκριμένες εταιρείες - σύμφωνα πάντα με την έρευνα - ενώ εκτελούν ψηφιακά έργα και σημειώνουν πρόοδο, δεν επιδιώκουν την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου - να μετατρέψουν τη συνολική τους οργάνωση και δομή σε ψηφιακή. Στην πραγματικότητα, το 73% των CIO λέει ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικής καινοτομίας και επιχειρησιακής αριστείας.

Ψηφιακή εμπειρία

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανάλυση η IDC, για να επιβιώσουν σήμερα οι επιχειρήσεις στην ψηφιακή οικονομία, πρέπει να μετασχηματιστούν, ώστε να εντάξουν την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους. Θα πρέπει να αγκαλιάσουν την καινοτομία και να ενισχύσουν την ψηφιακή εμπειρία των πελατών. Η εταιρεία επισημαίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης όλου του προσωπικού στις εφαρμογές των αναδυόμενων τεχνολογιών, τις πλατφόρμες και την ψηφιακή ασφάλεια. Επίσης, η IDC υπογραμμίζει το μείζονα ρόλο, που παίζει στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής ηγεσίας: “οι υπηρεσίες καθοδήγησης συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της καινοτομίας, που απαιτούνται για να οδηγήσουν μια επιχείρηση στην ψηφιακή εποχή. Γνωρίζουμε την πίεση που δέχονται σήμερα τα στελέχη των εταιρειών κατά την έναρξη και την υλοποίηση πρωτοβουλιών ψηφιακής μετατροπής”, επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Την εν λόγω πίεση αποτυπώνουν όλες οι διαθέσιμες μελέτες, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να αποτελεί “νούμερο ένα” πονοκέφαλο για τα στελέχη των επιχειρήσεων διεθνώς. Μάλιστα, αν και η επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τα υψηλόβαθμα στελέχη ανά τον πλανήτη τόσο για το 2018, όσο και για το 2019, η ψηφιακή ολοκλήρωση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι άξονες που απορροφούν την προσοχή των CEOs παγκοσμίως (Gartner -CEO and Senior Business Executive Survey). Αυτό δεν σημαίνει ότι οι CEOs είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, αλλά δείχνει ότι μετατοπίζουν τη στρατηγική τους για πώς θα την αποκτήσουν.

διαβάστε περισσότερα εδώ: sepe.grFight4.fun

Fight4.fun is an .io styled RTS browser based game.
16-12-2018 - 10:56
δείτε περισσότερα

Link2Sheet

From LinkedIn to Google Sheets!
16-12-2018 - 10:55
δείτε περισσότερα

Quitopia

A motivation + tracker + journal to quit bad habits
16-12-2018 - 10:53
δείτε περισσότερα

Netflix Classic

A chrome extension to fix the Netflix online experience
16-12-2018 - 10:48
δείτε περισσότερα

JW Player

The most powerful and flexible video platform.
16-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Factourism

Bringing you the most fascinating facts of our world
16-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Manga Train

First Manga Reader app for macOS
16-12-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Impocall

Really useful and simple iOS app to manage your calendar.
15-12-2018 - 10:05
δείτε περισσότερα

Paytouch

POS software to sell, manage and grow your business.
15-12-2018 - 10:02
δείτε περισσότερα

RaterFox for Chrome 2.0

The must-have Chrome extension for movie hunters
15-12-2018 - 10:01
δείτε περισσότερα