Έναρξη Α’ Κύκλου Εκπαίδευσης σε θέματα Επιχειρηματικότητας για νέους μετανάστες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκoύ έργου “EntryWay” που υλοποιεί το ΚΕΠΑ

    Από: Startup Team

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τεσσάρων ενημερωτικών συναντήσεων (orientation sessions) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Entryway – Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα» της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχει το ΚΕΠΑ, μαζί με τους εταίρους του από τη Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία, ξεκινά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκης», Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με την ενεργό υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), ο «Α’  Κύκλος Εκπαίδευσης για Νέους Επιχειρηματίες Δίχως Σύνορα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους του έργου για την υποστήριξη των μεταναστών σε θέματα επιχειρηματικότητας και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου, μέθοδοι και εργαλεία για την διερεύνηση της αγοράς και την δημιουργία σχεδίου μάρκετινγκ, τακτικές προώθησης της επιχείρησης και ανάπτυξης ενός οικονομικού πλάνου.  Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με την παράθεση διαλέξεων, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προσομοιώσεων, με αναφορές σε μελέτες περιπτώσεων και σε διαλογική επίλυση ζητημάτων.

Tο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Α’ Κύκλου Εκπαίδευσης για Νέους Επιχειρηματίες Δίχως Σύνορα είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο έργο, των ενδιαφερομένων μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς είναι :

  • Να προέρχονται από τρίτες χώρες (δεν έχουν την ιθαγένεια της Ε.Ε.)
  • Να είναι νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδας
  • Να έχουν μία επιχειρηματική ιδέα
  • Να μιλούν την Ελληνική ή/και την Αγγλική γλώσσα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποστέλλοντας σχετικό email στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου pagounia@microstars.gr με την ένδειξη «Συμμετοχή στον Α’ Κύκλο Εκπαίδευσης για Νέους Επιχειρηματίες Δίχως Σύνορα», αφού προηγουμένως έχουν κάνει την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του έργου: www.entrywayproject.eu/el/apply-now.

Επισημαίνεται ότι το έργο «EntryWay – Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα», χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη της οικονομικής ενσωμάτωσης των μεταναστών μέσω δυνατοτήτων αυτοαπασχόλησης και επιχειρηματικότητας που διαμένουν στις περιοχές στόχου του έργου (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία).  Η συνολική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και την ευθύνη υλοποίησή του για την Ελλάδα έχει το ΚΕΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Αγνή Παγούνη (Τηλ.: 2310 27 40 33 – Email: pagounia@microstars.gr)