Οι ερωτήσεις που κάνουν στη συνέντευξη για δουλειά στις εταιρείες του Elon Musk

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Και ποιος δεν θα ήθελε να δουλέψει στην πιο trendy επιχείρηση του πλανήτη αυτή τη στιγμή; Και ποιος δεν θα ήθελε να εργάζεται με σκοπό να στέλνει ιδιώτες στο διάστημα.

Μάλλον όλοι μας. Ίσως αν είχαμε την απαραίτητη κατάρτιση να είχαμε ήδη στείλει τα βιογραφικά μας στο email της SpaceX του διαστημικού entrepreneur Elon Musk.

Που κάνεις αίτηση

Δεν είναι τυχαίο μάλλον που η εν λόγω επιχείρηση έχει ψηφιστεί μέσα στις τοπ 50 επιχειρήσεις για να δουλεύει κανείς. Φυσικά όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι τόσο απλό. Ούτε έρχεται χωρίς κάποιο τίμημα.

Γιατί, όπως έχουν αποδείξει μαρτυρίες και ρεπορτάζ, οι ασκούμενοι στην SpaceΧ δεν τα περνάνε και τόσο καλά: εργασία 80 ωρών την εβδομάδα στην καλύτερη, 22 δολάρια την ώρα (που για Αμερική δεν θεωρούνται και τόσο καλά), τρομερή πρέσα, απαιτήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το γέμισμα της καφετιέρας και γενικά ζόρικη φάση.

Μάλιστα ακόμα κι αν τα αντέξεις όλα αυτά, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα πάρει την θέση. Αφού για μια δουλίτσα στην SpaceX σφάζονται (εκατοντάδες) παλικάρια.

Αν είσαι όμως από εκείνους που επιμένεις, σου έχουμε κάτι χειροπιαστό.

To ζόρικο interview της SpaceX

Λοιπόν, όπως έχεις ήδη καταλάβει το να περάσεις συνέντευξη από την εταιρεία του Elon Musk, δεν είναι παίξε γέλασε. Επειδή όμως είσαι αποφασισμένος, το ξαδερφάκι μας, το αμερικανικό Askmen, σκαλίζοντας διάφορες πηγές βρήκε αρκετές ερωτήσεις από το interview.

Και, ιδού:

«Τι είναι τα σύνθετα υλικά;»

«Ποιο είναι το μέγεθος ενός ακέραιου αριθμού σε ένα 32μπιτο σύστημα;»

«Ας πούμε ότι έχετε μεταβλητή ‘var’ που έχει εκχωρηθεί ως ‘2’. Τι θα εμφανιστεί εάν εκτυπώσετε το ‘var ++’; Εάν εκτυπώσετε ‘++ var’ στην επόμενη γραμμή, τι θα εμφανιστεί; Ποια είναι η τελική τιμή του ‘var’;»

«Τι είναι ένας μηδενικός δείκτης;»

«Εάν έχετε ένα μεγάλο, βαρύ αντικείμενο που κινείται πολύ, πολύ γρήγορα, πώς μπορείτε να το επιβραδύνετε με ασφάλεια;»

«Φανταστείτε μια δοκό προβόλων σταθερή στο ένα άκρο με μάζα = m και μήκος = L. Αν η δέσμη αυτή υπόκειται σε δύναμη αδράνειας και ομοιόμορφα κατανεμημένο φορτίο = w, ποια είναι η στιγμή που υπάρχει σε μήκος L / 4? »

«Πώς θα μπορούσατε να συνδέσετε ένα ευαίσθητο όργανο σε μια κουνιστή επιφάνεια;»

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com