Σημαντική παρουσία του Καθηγητή Χρυσόστομου Στύλιου στο 6ο Συνέδριο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα»

    Από: Startup Team

Εικόνα: Ο Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος κατά τη διάρκεια του 6ουΣυνεδρίου: Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δ. Ελλάδα, συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα: Τεχνολογία, Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ηπείρου και συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος», Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο 6ο Συνέδριο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Ιουλίου 2018 στην Πάτρα, με την πρωτοβουλία της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο κύριος Στύλιος επεσήμανε τις προοπτικές των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο Ναυτιλιακό Τομέα, τονίζοντας ότι το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας στηρίζεται σε αυτές. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι οι ΤΠΕ συνεισφέρουν στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και προτάσεων από τους πλήρως αυτοματοποιημένους λιμένες και τα μη επανδρωμένα «έξυπνα» πλοία μέχρι την εξειδικευμένη, αξιόπιστη πρόγνωση καιρού βάσει τοποθεσίας και τη συγκέντρωση, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων αναφορικά με τα πλοία, τα λιμάνια και το περιβάλλον στο cloud (υπολογιστικό νέφος).

Ο κύριος Στύλιος, ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας η οποία εξειδικεύεται σε καινοτόμες εφαρμογές που αφορούν στο θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα με σημαντική εμπειρία και συμμετοχή σε έργα που εστιάζουν σε νέες τεχνολογίες πληροφορικής και πληροφοριακά συστήματα για την αποτελεσματική διαχείριση λιμένων. Ενδεικτικά:

  • Tο έργο ECOPORTIL (Environmental Protection of Areas Surrounding Ports using Innovative Learning Tools for Legislation), που επιδιώκει να βελτιώσει την περιβαλλοντική ποιότητα των λιμένων και των παράκτιων περιοχών αυτών ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους μέσω της εφαρμογής καινοτόμων μεθοδολογιών και καλών πρακτικών σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.
  • Το έργο INTERPASS (Intermodal Passengers Connectivity between Ports and Airports), τα αποτελέσματα του οποίου θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της δυναμικότητας για ολοκληρωμένες μεταφορές, υπηρεσίες κινητικότητας και διατροπικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή Αδριατικής – Ιονίου. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου ,το ΤΕΙ Ηπείρου είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Διατροπικές μεταφορές στο Μπάρι της Ιταλίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, ένα φόρουμ που απευθύνεται τόσο σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και σε εκπροσώπους περιφερειακών και τοπικών αρχών, εκπροσώπους λιμένων και αεροδρομίων και γενικά όσους συσχετίζονται με τις διατροπικές μεταφορές επιβατών. Ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου (τηλ. 2681050234) ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου kic.teiep.gr/interpass/