με καταλύτη τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική

    Από: Startup Team
Συνήλθε στις 11 Ιουλίου η 8η Τακτική ΓΣ του ΣΕΚΕΕ στον κόμβο καινοτομίας INNOVATHENS, με θέμα τον απολογισμό δράσεων του 2017 και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.
Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην έναρξη της ΓΣ, βρισκόμαστε στην εποχή του Industry 4.0 όπου όσοι δημιουργούσαν εφαρμογές για τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, τώρα θα δημιουργούν εφαρμογές για έξυπνες πόλεις, έξυπνα εργοστάσια, πλοία και αυτοκίνητα. Αυτή η νέα πραγματικότητα αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία.
Στην Ελλάδα, αυτή τη νέα εποχή καλείται να εκφράσει ο ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.) και που εκφράστηκε με την υποδοχή 15 νέων μελών που εκπροσωπούν τη διεύρυνση του συνδέσμου και σε νέες περιοχές όπου οι τεχνολογίες mobile δίνουν λύσεις στην παραγωγική δραστηριότητα, όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, οι μεταφορές κλπ.
Ο Σύνδεσμος καλωσορίζει τα νέα μέλη CLOUDFIN, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS, DATA CONSULTING, DATAVERSE, DIRECT SOLUTIONS, HELLAS DIGITAL, METIS CYBERSPACE, OPENICHNOS, PALO SERVICES, PARKGURU, PROJECT ONE, PROPULSION ANALYTICS, SMARTUP WEB, TELESTO, VERLABS και καλεί όλα τα μέλη του να συνεισφέρουν ενεργά στην ολοκλήρωση των δράσεων της επόμενης περιόδου, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους στις επιτροπές του.
Το όραμα του ΣΕΚΕΕ είναι να ενώσει τις δυνάμεις των πρωτοπόρων και καινοτόμων ελληνικών εταιρειών που αξιοποιούν τις διευρυμένες πλεόν τεχνολογίες mobile Internet, cloud based services, IoT κ.α., για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την εξωστρεφή ανάπτυξη του κλάδου που θα επιφέρει οικονομική άνθηση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ ανέπτυξε μια σειρά δράσεων το 2017-2018 οι οποίες διεύρυναν την παρουσία του συνδέσμου και των μελών του στην ελληνική και διεθνή αγορά και ενίσχυσαν το κύρος και τον ρόλο του. Αυτή η δημιουργική ανάπτυξη θα ενταθεί με βάση τις Στρατηγικές κατευθύνσεις:
  • Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Καινοτομίας – Παρέμβαση στους στρατηγικούς κλάδους (Ναυτιλία, Τουρισμός, Αγροτική παραγωγή κ.α.)
  • Εξωστρέφεια – Συνέργειες
  • Σύνδεση με την Ερευνητική – Ακαδημαϊκή κοινότητα
  • Παρεμβάσεις στην κοινωνία και στην πολιτεία για την ανάπτυξη της καινοτομίας και εξωστρέφειας
Στη γενική συνέλευση ανακοινώθηκε και η ανασύνθεση του ΔΣ που αποτυπώνει την ομαδική λειτουργία του συνδέσμου. Νέος Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ θα είναι ο κ. Παντελής Αγγελίδης, ιδρυτής της Vidavo και Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, αντικαθιστώντας τον κ. Κωνσταντίνο Χανιώτη, ο οποίος θα συνεχίσει τη θητεία του από τη θέση του Αντιπροέδρου, μαζί με τον κ. Γιώργο Μαρκατάτο, τη θέση του Γενικού Γραμματέα θα έχει ο κ. Πάρης Κωνσταντίνου, ο κ. Σπύρος Καράμπαμπας παραμένει Ταμίας και οι κ. Άγγελος Αναγνώστου και κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης εισέρχονται στο ΔΣ, αντικαθιστώντας τους κ. Γ. Καραντώνη και κ. Δ. Τσίγκο οι οποίοι λόγων των νέων επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στον σύνδεσμο με διαφορετικό ρόλο.
Κλείνοντας τις διεργασίες της ΓΣ ο Γεν. Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, τόνισε ότι κατά γενική ομολογία ο ΣΕΚΕΕ έχει διευρύνει το πεδίο των δράσεών του εντός και εκτός Ελλάδας και μπαίνει με εξαιρετική δυναμική σε νέα φάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ΣΕΚΕΕ v2.0.