Στα $11,7 δισ. οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία Blockchain το 2022

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Αυξανόμενες θα βαίνουν την επόμενη τετραετία οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία Blockchain. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε διεθνές επίπεδο, οι δαπάνες για το Blockchain θα ανέλθουν σε $ 11,7 δισ. το 2022. Σύμφωνα με νέα μελέτη της International Data Corporation (IDC), την περίοδο μεταξύ 2018-2022 ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών για λύσεις Blockchain θα είναι ισχυρός και θα διαμορφωθεί σε 73,2%. Από τα ίδια στοιχεία (Worldwide Semiannual Blockchain Spending Guide) προκύπτει, εξάλλου, ότι για το τρέχον έτος οι δαπάνες για το Βlockchain θα φτάσουν στο $ 1,5 δισ., ποσό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017.

“Σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όλες σχεδόν της περιφέρειες του πλανήτη υπάρχει ένας διάχυτος ενθουσιασμός για την τεχνολογία Βlockchain, καθώς επιχειρήσεις και οργανισμοί συνεχίζουν να διερευνούν την πιθανή επιχειρηματική εφαρμογή της πολλά υποσχόμενης αυτής τεχνολογίας” αναφέρει η IDS. Οι αναλυτές της εταιρείας εξηγούν, πάντως, ότι, παρά το γεγονός πως οι ρυθμιστικές ανησυχίες και τα πρότυπα της βιομηχανίας εξακολουθούν να εμποδίζουν τη γενικευμένη υιοθεσία της νέας τεχνολογίας, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με επιχειρήσεις για τη χάραξη πολιτικών για το Βlockchain. “Ως εκ τούτου, η διασυνοριακή συνεργασία και η διαλειτουργικότητα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης της τεχνολογίας Βlockchain” σχολιάζουν οι ειδικοί της IDC.

Κυριαρχία των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα είναι, παγκοσμίως, η αγορά με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην τεχνολογία Βlockchain, εισφέροντας περισσσότερο από το 36% των συνολικών δαπανών σε όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2022. Η Δυτική Ευρώπη θα είναι η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη αγορά για τις δαπάνες Βlockchain, ακολουθούμενη από την Κίνα και την περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και της Κίνας). Συνολικά μάλιστα, και οι εννέα περιφέρειες του πλανήτη, που καλύπτονται από την ανάλυση της IDC, θα δουν αύξηση των δαπανών για το Βlockchain κατά την περίοδο προβλέψεων 2018-2022, με την Ιαπωνία και τον Καναδά να οδηγούν τον δρόμο με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 108,7% και 86,7% αντίστοιχα.

Κλαδικό επίπεδο

Η μερίδα του λέοντος των δαπανών για το Βlockchain θα προέλθει από τον χρηματοπιστωτικό τομέα (552 εκατ.δολ.το 2018). Ο τομέας της διανομής και των υπηρεσιών (379 εκατ.δολάρια το 2018) θα πραγματοποιήσει επίσης ισχυρές επενδύσεις στο Βlockchain, ενώ ο κλάδος της παραγωγής και των πόρων (334 εκατ.δολάρια το 2018) θα ακολουθήσει. Στις ΗΠΑ, ο τομέας της διανομής και των υπηρεσιών θα δει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο Βlockchain, ενώ αυτός των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα είναι ο κορυφαίος παράγοντας της Δυτικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕMEA), της Κίνας και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) το 2018. Οι κλάδοι που θα δουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για το Βlockchain θα είναι η μεταποιητική βιομηχανία (μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 78,8% ) και οι τράπεζες (74,7%).

Λογισμικό

Από τεχνολογική σκοπιά, οι υπηρεσίες πληροφορικής και οι υπηρεσίες για επιχειρήσεις θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% όλων των δαπανών για την τεχνολογία Βlockchain έως το 2022. Το λογισμικό πλατφόρμας θα είναι η μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών εκτός της κατηγορίας υπηρεσιών και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες συνολικά, μαζί με λογισμικό ασφαλείας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr