Webinars: Η Πιο Αποτελεσματική Μορφή Ηλεκτρονικής Μάθησης

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Η ηλεκτρονική μάθηση αναπτύσσεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η πιο δημοφιλής μορφή εξ αποστάσεως μάθησης.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες χρησιμοποιούνται συνεχώς για την ανάπτυξη αυτής της μορφής εκπαίδευσης και ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μάθηση αυξάνεται διαρκώς. Οι εξελίξεις αυτές, αποτελούν συνέπεια πολλών παραγόντων – την ανάγκη συνεχούς ανάπτυξης υφιστάμενων δεξιοτήτων καθώς και εκμάθησης νέων, όπως επίσης και της ευκολίας που παρέχεται από την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως μάθηση.

Τα Webinars, με αυτή την έννοια, έχουν καταστεί βασικό στοιχείο της διαδικτυακής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Από τη στιγμή που τα σεμινάρια αυτά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1990 ως ένα εργαλείο ηλεκτρονικής τηλεδιάσκεψης, έχουν υιοθετηθεί σχετικά γρήγορα από την επιχειρηματική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά τους (ζωντανή αλληλεπίδραση, εργαλεία ηλεκτρονικής συνεργασίας) αναγνωρίστηκαν ως χρήσιμα, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και αναπτύχθηκαν γρήγορα διάφορες λύσεις λογισμικού ειδικά για την εκπαίδευση. Η αποτελεσματικότητα των webinars έγκειται στην επικέντρωσή τους, στη ζωντανή αλληλεπίδραση, στην συνεργασία και στην δικτύωση, η οποία διευκολύνεται από ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που εξυπηρετούν διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες μάθησης.

Τα webinars σήμερα, έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ηλεκτρονικής μάθησης, που χρησιμοποιείται από διαφορετικούς τύπους παροχών εκπαίδευσης (πανεπιστήμια, ιδιωτικά σχολεία, επιχειρηματίες και έμπορους) που δρουν παγκοσμίως, προσφέροντας πολύτιμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για νέους και ενήλικες ανά τον κόσμο, διευκολύνοντας την ανάπτυξη της δια βίου μάθησης.
διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr