Aπίστευτο sell off για το Facebook: Σημείωσε τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της αγοράς μετοχών

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μόνο ο Μark Zuckerberg έχασε περίπου 16 δισ. δολάρια από τη λογιστική του περιουσία σε ένα απόγευμα.

Πτώση 19% σημείωσαν οι μετοχές του Facebook την Πέμπτη, αφού οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η αύξηση των εσόδων θα επιβραδυνθεί καθώς η εταιρεία εστιάζει στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Το sell off εξαφάνισε περίπου 119 δισ. δολάρια σε όρους αξίας αγοράς, η μεγαλύτερη απώλεια σε μια μέρα για εταιρεία που είναι στο χρηματιστήριο που έχει σημειωθεί ποτέ, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Μark Zuckerberg, έχασε περίπου 16 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, που μετράει την περιουσία των πιο πλούσιων του πλανήτη. Η απώλεια αυτή τον έριξε από την τέταρτη στην έκτη θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Όπως δήλωσε κατά την τηλεδιάσκεψη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CFO του Facebook, David Wehner, η επιβράδυνση αναμένεται να συνεχιστεί. “Οι ρυθμοί ανάπτυξης των εσόδων αναμένεται να συνεχίσουν να επιβραδύνονται στο δεύτερο μισό του έτους και εκτιμούμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα”. Επίσης, ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση των δαπανών κατά 50-60% σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της Facebook για το β’ τρίμηνο ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος νόμος στην Ευρώπηγια τα προσωπικά δεδομένα και η σειρά των σκανδάλων με την Cambridge Analytica και άλλους app developers έπληξαν τις δραστηριότητες της εταιρείας όπως αναφέρει το Reuters

H προηγούμενη χειρότερη επίδοση σε μια μέρα για τη Facebook ήταν η 27η Ιουλίου του 2012, όταν η μετοχή έχασε 11,7%. Τότε οι επενδυτές δεν είχαν πειστεί ότι μπορεί η εταιρεία να πουλήσει διαφήμιση σε κινητά…Σήμερα τα έσοδα από mobile αντιπροσωπεύουν το 91% των διαφημιστικών εσόδων της Facebook.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com