Γιατί οι άνθρωποι παραιτούνται από τις δουλειές τους;

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Από την εποχή που το ίντερνετ μπήκε στη ζωή μας έχει αλλάξει πολύ το πώς, πού και πότε δουλεύουν οι άνθρωποι. Πλέον οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν απομακρυσμένα από τον δικό τους χώρο, έχουν αναδυθεί καινούργια επαγγέλματα και αντικείμενα εργασίας όπου κυριαρχεί το digital, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλη κινητικότητα των εργαζομένων και σαν αποτέλεσμα πολλές παραιτήσεις. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο του 2018.

Οι εργαζόμενοι που παραιτούνται από τις δουλειές τους για να πάνε σε κάποια άλλη εταιρεία συνήθως το κάνουν για να πάρουν περισσότερα χρήματα ή για να βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η σημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι παραμένουν στις δουλειές τους χωρίς όμως να είναι ευχαριστημένοι λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, και προτίθενται να παραιτηθούν μόλις βρεθεί μία καλύτερη ευκαιρία.

Ζώντας βέβαια στην εποχή του Wi-Fi άνθιση παρουσιάζουν οι freelancers από επιλογή, καθώς πολλοί μπορεί να προτιμήσουν να δουλεύουν ακόμα και για τον ίδιο εργοδότη ως freelancers αντί για full time υπάλληλοι, αφού αυτό τους παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και πολλές φορές καλύτερες απολαβές.

Θετικό στοιχείο της σημερινής πραγματικότητας είναι ότι πλέον οι νέοι ψάχνουν ευκαιρίες για καινοτομία, μόρφωση, νέες δεξιότητες και εμπειρίες. Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ανθρώπους οι οποίοι δεν εφησυχάζουν, δεν ψάχνουν για το εύκολο και δεδομένο (αφού πια δεν υπάρχει το δεδομένο), με αποτέλεσμα να ανεβάζουν εργασιακά τον πήχη κυνηγώντας τα όνειρά τους και διαμορφώνοντας μία νέα εργασιακή πραγματικότητα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr