Blockchain hackathon από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Με τη συμμετοχή 56 προγραμματιστών από 15 χώρες και 12 ομάδες ολοκληρώθηκε το διήμερο Blockchain Challenge που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) σε συνεργασία με την Telindus, στα κεντρικά της τράπεζας στο Λουξεμβούργο.

Το event έλαβε χώρα κατά το ετήσιο συνέδριο της ΕΤΕ γύρω από τραπεζικά θέματα, επικεντρώνοντας στο εάν το blockchain αποτελεί μια μόδα ή μια πραγματική επανάσταση, στις προκλήσεις που υπάρχουν για τις ρυθμιστικές Αρχές, την υποδομή, τη βιομηχανία και τους εργαζομένους.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΕΤΕ, η πρόκληση που αντιμετώπισαν οι προγραμματιστές με το hackathon ήταν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία blockchain για να φέρουν αλλαγές στην επεξεργασία συναλλαγών που αφορούν στα εμπορικά χρεόγραφα, τα οποία χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε επιχειρήσεις διαχείρισης κεφαλαίων και εξακολουθούν να βασίζονται σε μια «αρχαϊκή» και πολύπλοκη διαδικασία.

Νικήτρια της διαδικασίας αναδείχθηκε η ομάδα του EY, η οποία κέρδισε 5.000 ευρώ και συμβόλαιο με την ΕΤΕ για περαιτέρω ανάπτυξη της πρότασης της. Αυτή έκανε χρήση ενός συνδυασμού εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, ρομποτικής και επιχειρηματικών πληροφοριών για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας έκδοσης χρεογράφων και τη μείωση του αριθμού των ανταλλαγών μεταξύ της ΕΤΕ και των αντισυμβαλλομένων της, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του καθενός στο οικοσύστημα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr