Ανακατατάξεις στην κορυφή της αγοράς smartphones το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ανοδικά κατά 2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, κινήθηκαν οι πωλήσεις smartphones κατά το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φθάνοντας τα 374 εκατομμύρια συσκευές. Σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων των smartphones, το Android της Google επέκτεινε περαιτέρω το προβάδισμά του έναντι του iOS της Apple κατά το 2ο τρίμηνο του 2018, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 88% έναντι μεριδίου 11,9% για το iOS. Από τα ενδιαφέροντα σημεία του 2ου τριμήνου του 2018, σύμφωνα με την Gartner, η οποία επιβεβαιώνει με τα στοιχεία της προηγούμενες μετρήσεις άλλων εταιρειών, είναι οι αλλαγές στην κατάταξη μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών του κόσμου. Για την ακρίβεια, το εξεταζόμενο διάστημα η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει τις επιδόσεις της Apple, με την κινεζική εταιρεία να κατακτά – για πρώτη φορά – τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, περιορίζοντας την Apple στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με την Gartner, οι πωλήσεις smartphones της Huawei αυξήθηκαν κατά 38,6% το 2ο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας, η Huawei συνεχίζει να φέρνει καινοτόμα χαρακτηριστικά στα smartphones της και να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, προκειμένου να καλύψει μεγαλύτερα τμήματα των καταναλωτών. Την ίδια στιγμή, η επένδυση της εταιρείας στα κανάλια διανομής και το “χτίσιμο” του εμπορικού σήματος “Honor” βοήθησαν στην προώθηση των πωλήσεων. Να σημειωθεί ότι πλέον, η κινεζική εταιρεία στέλνει τα smartphone της Honor σε 70 αγορές παγκοσμίως.

Οι κατασκευαστές

Τα ίδια στοιχεία αναδεικνύουν τη Samsung στην πρώτη θέση της κατάταξης με τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones, παγκοσμίως, αν και η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 12,7% το 2ο τρίμηνο του 2018. “Η Samsung αντιμετωπίζει την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης smartphones και τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους κινέζους κατασκευαστές”, σχολιάζει η Gartner, σημειώνοντας ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ζήτησης με το Note 9.

Στο μεταξύ, η απόδοση της Apple ήταν επίπεδη στο 2ο τρίμηνο του 2018, με τις πωλήσεις να καταγράφουν οριακή άνοδο κατά 0,9%. “Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από τις κινεζικές μάρκες και οι μεγαλύτερες προσδοκίες των καταναλωτών ασκούν τεράστια πίεση στην Apple να προσφέρει αυξημένη αξία στα premium iPhones της, για να προωθήσει την ανάπτυξη των πωλήσεων”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Από την πλευρά της, η Xiaomi, με την επικέντρωση στην επέκταση του χαρτοφυλακίου της και την υιοθέτηση ενός ενοποιημένου μοντέλου λιανικής πώλησης, πέτυχε να διατηρήσει την τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατά το 2ο τρίμηνο του 2018.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr