Αύξηση 37% στις πωλήσεις smartwatches το 2ο τρίμηνο του 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Έντονα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πέτυχε η παγκόσμια αγορά smartwatches το 2ο Fτρίμηνο του 2018 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις “έξυπνων” ρολογιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξήθηκαν κατά 37% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας Counterpoint, η αγορά παραμένει εξαιρετικά συγκεντρωμένη, καθώς έξι μόλις κατασκευαστές ελέγχουν μερίδιο 74% των συνολικών πωλήσεων (σε όγκο). Της ομάδας των κορυφαίων κατασκευαστών smartwatches ηγείται η Apple, με τη βασική ανταγωνίστρια τη Fitbit να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, φθίνουσα είναι η πορεία των πωλήσεων υβριδικών ρολογιών, τα οποία ως επί το πλείστον είναι smartwatch που δεν είναι αφής, βασίζονται σε ιδιόκτητες πλατφόρμες και αισθητήρες, κυρίως από Ελβετούς ωρολογοποιούς. Η συγκεκριμένη κατηγορία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 22% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2018. Σε επίπεδο χαρακτηριστικών, οι αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόβλημα για τη συνολική αγορά παραμένει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δεδομένων των μικροσκοπικών μπαταριών των συγκεκριμένων συσκευών. “Η Apple, η Samsung και η Huawei εργάζονται σταθερά για να βελτιστοποιήσουν το λογισμικό και το συνολικό σχεδιασμό, για να δημιουργήσουν χώρο για μεγαλύτερες μπαταρίες”, σημειώνει η Counterpoint.

 

Διάγραμμα 1

Αύξηση 37% στις πωλήσεις smartwatches το 2ο τρίμηνο του 2018

Διάγραμμα 2

Αύξηση 37% στις πωλήσεις smartwatches το 2ο τρίμηνο του 2018

Οι κατασκευαστές

Όπως αναφέρει η μελέτη (Counterpoint: Global Smartwatch Tracker), η Apple εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά smartwatches με μερίδιο 41%, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2ου τριμήνου. Οι αναλυτές αποδίδουν την πορεία της Apple στη στρατηγική που υιοθέτησε το 4ο τρίμηνο του 2017, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά των smartwatches της σε λειτουργίες. Στο μεταξύ, το μερίδιο της έχουσας τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά Fitbit αυξήθηκε από 8% το 2ο τρίμηνο του 2017 σε 21% την ίδια περίοδο του τρέχοντος έτους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Fossil, με την Amazfit – ανήκει στην κινεζική OEM Huami, η οποία με τη σειρά της είναι ο κατασκευαστής φορητών προϊόντων για τη Xiaomi – να έπεται με μερίδιο 4%, γεγονός που τη βάζει μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της Garmin αυξήθηκαν κατά 35% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2018, με την εταιρεία να συγκεντρώνει μερίδιο αγοράς 3%. Η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει νέο μοντέλο smartwatch, το οποίο αναμένεται να της εξασφαλίσει μεγάλη ανάπτυξη πωλήσεων μέχρι τα τέλη του 2018.

Από την πλευρά της, η Samsung είδε τις πωλήσεις smartwatch να μειώνονται κατά 17% το εξεταζόμενο διάστημα. Ωστόσο και η Samsung λανσάρισε τον Αύγουστο νέο μοντέλο smartwatch (το Gear S4), η πορεία του οποίου αναμένεται να φανεί στα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του έτους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr