4 λόγοι για να γίνεις solopreneur

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Το να ξεκινήσεις μόνος σου μία επιχείρηση μπορεί να φαντάζει ιδιαίτερα τρομακτικό. Στατιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιχειρήσεις που «τρέχουν» μόνο από ένα άτομο, τον ιδιοκτήτη τους (ή αλλιώς solopreneur) ενισχύουν σημαντικά την οικονομία και ταυτόχρονα δημιουργούν μία ανεξάρτητη και πλήρη ζωή σε αυτούς που αποφασίζουν να το κάνουν.

Σκέφτεσαι να κάνεις την επιχειρηματική σου ιδέα πραγματικότητα; Να για τι μπορείς να ανυπομονείς:

  1. Δεν υπάρχει πολιτική γραφείου: Ο μέσος εργαζόμενος περνάει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας του σε ένα γραφείο, μακριά από τους φίλους και την οικογένειά του. Είναι λογικό, λοιπόν, ότι η συνύπαρξη με τόσους συναδέλφους μπορεί να οδηγήσει σε πίεση, εντάσεις ή και προστριβές που δημιουργούν ένα ανυπόφορο εργασιακό κλίμα πολλές φορές. Ένας solopreneur, από την άλλη, δε θα έχει ποτέ τέτοια πτοβλήματα.
  2. Δεν είσαι μόνος σου: Μπορεί η εταιρεία να χρειάζεται έναν μόνο καπετάνιο στο πηδάλιο, αλλά δε σημαίνει ότι δε θα συναναστρέφεσαι κανένα άτομο μέσα στη μέρα. Οι εξωτερικοί σου συνεργάτες και οι πελάτες σου θα γεμίζουν την καθημερινότητά σου. Ταυτόχρονα, θα έχεις την ευκαιρία να ρυθμίζεις μόνος σου το πρόγραμμά σου, άρα θα έχεις την ευκαιρία να βλέπεις τους αγαπημένους σου με τους δικούς σου όρους!
  3. Θα έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής: Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Μειώνεται το άγχος, καθώς δεν χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύεις τη θέση και την αξία σου σε συναδέλφους και αφεντικά, έχεις την ευκαιρία να ξεκλέβεις χρόνο για τον εαυτό σου και τέλος, αναπτύσσοντας την επιχείρησή σου θα έχεις σίγουρα ένα καλύτερο εισόδημα από αυτό ενός υπαλλήλου.
  4. Μπορείς να ρυθμίζεις τα πάντα: Το πρόγραμμά σου, το μέρος στο οποίο θα δουλεύεις, το πώς θα διακοσμήσεις το γραφείο σου, το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου, τη γραμματοσειρά στις επαγγελματικές σου κάρτες, όλα είναι πάνω σου. Από τη στιγμή που είσαι σίγουρος ότι μπορείς να πάρεις τις δύσκολες αποφάσεις, μπορείς να χτίσεις την εταιρεία σου ακριβώς έτσι όπως την ονειρεύεσαι. Την ίδια στιγμή, αν αποφασίσεις ότι κάτι τελικά δε σου ταιριάζει, μπορείς αυτόνομα να το αλλάξεις!

Η επιχειρηματικότητα είναι ένας κλάδος που χρειάζεται ανθρώπους που είναι ατρόμητοι και ταυτόχρονα ονειροπόλοι. Με λίγο θάρρος, αρκετό σχεδιασμό και προγραμματισμό και μία δόση ρομαντισμού, μπορείς να δεις όλα σου τα οράματα να πραγματοποιούνται! Απλά κάνε το βήμα…

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr