Mobile Excellence Awards 2018: Επιβράβευση της καινοτομίας στο mobile business

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Anais Club η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2018 powered by DIS, των βραβείων που συνδιοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά η Boussias Communications και το Εργαστήριο “ELTRUN” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η φετινή τελετή, που συνέπεσε με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση της πρώτης συσκευής κινητού GSM που κυκλοφόρησε το 1991 από τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύθηκαν επιχειρήσεις όλων των κλάδων για τις mobile εφαρμογές που αναβαθμίζουν τη λειτουργία τους, το marketing και την εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες κινητών εφαρμογών.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης, ανέδειξε στον χαιρετισμό του τις 5 τάσεις που προέκυψαν από τα φετινά βραβεία: α) χρήση του κινητού σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, β) χρήση του κινητού σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του πελάτη, γ) mobile εφαρμογές που σχετίζονται με όλες τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης, δ) καινοτομία στη σχεδίαση και ανάπτυξη των υπηρεσιών και εφαρμογών και ε) αύξηση των εφαρμογών για μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου.

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Φλωρεντής, ο οποίος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην εθνική ψηφιακή στρατηγική 2016-2021 ως κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης για την οικοδόμηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Τόνισε ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει η υλοποίηση της mobile στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (m-government), που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας τη διείσδυση των κινητών στην καθημερινότητα μας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης απονεμήθηκαν  στον Δρ. Παναγιώτη Πασχαλάκη, δημιουργό της πρωτοβουλίας Safe Water sports, και Αιμίλιο Χαλαμανδάρη, ιδρυτή και Πρόεδρο της Innoetics, ελληνικής start up εταιρείας που εξαγοράσθηκε το 2017 από τη Samsung Electronics. Με την ευκαιρία της επετείου των 25 χρόνων από την έναρξη της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία και σε δύο ανώτατα στελέχη του κλάδου, τον Νίκο Μανασή και τον Σωκράτη Κομινάκη.

Συνεργαζόμενος φορέας της διοργάνωσης ήταν ο ΣΕΚΕΕ, ενώ τα βραβεία υποστηρίζονταν και από τους ακόλουθους φορείς: ΕΕΚΤ, ΣΕΠΕ, ΕΙΜ, ΕΙΠ και Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ, GRECA και EΜηΠΕΕ. Χορηγός τίτλου της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία DIS, χρυσός χορηγός η Warply, υποστηρικτές η Leap και η Mad in Media και χορηγός venue το Club Anais.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, περιγραφή των έργων που απέσπασαν Gold βραβείο, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο www.m-awards.gr/.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr