1 αντικείμενο κάθε 15 λεπτά αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ένα αντικείμενο κάθε 15 λεπτά αγοράζουν οι Έλληνες από το παγκόσμιο ηλεκτρονικό κατάστημα eBay. Μερικές δε από τις top κατηγορίες των Ελλήνων χρηστών του eBay, από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως και την 1η Αυγούστου, ήταν μουσικά CDs, records, κασέτες. Στην πλατφόρμα του eBay, τον τελευταίο χρόνο, πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 570.000 νέες καταχωρήσεις, ενώ την εμπιστεύθηκαν για τις αγορές τους πάνω από 350.000 ενεργοί χρήστες και πάνω από 12.000 ενεργοί χρήστες για τις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του eBay, οι Έλληνες αγοράζουν: Γραμματόσημα – 1 αντικείμενο αγοράζεται κάθε 16 περίπου λεπτά, Ηλεκτρονικά Gadgets – 1 αντικείμενο αγοράζεται κάθε μισή ώρα περίπου, Σπίτι και κήπος: κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία αλυσοπρίονα, ενώ κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία χαλκομανίες και αυτοκόλλητα και κάθε 1 ώρα περίπου 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων.

“Με 6,3 εκατομμύρια χρήστες στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει σημαντική αύξηση ήδη από το 2012 και καθώς η αγορά ωριμάζει, αναμένεται η αύξηση να συνεχίσει τόσο το 2018, όσο και τα επόμενα χρόνια. Γύρω στα 3,5 εκατομμύρια αγοράζουν προϊόντα/υπηρεσίες στο διαδίκτυο με τη συνολική αξία να διαμορφώνεται στα 4,5 δις – €5 δις, ενώ το 31% των Ελλήνων καταναλωτών το 2017 πραγματοποίησε μία από τις δύο αγορές του μέσω Διαδικτύου”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα eBay.

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Όπως τονίζει η πλατφόρμα, τα τελευταία δέκα χρόνια “παρατηρήθηκε μια διαρθρωτική μετατόπιση στο λιανικό εμπόριο από τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές προς τις online αγορές και τις τεχνολογικές πλατφόρμες. Γι’ αυτό και το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει αύξηση κατά περίπου 15%-20%, ανάλογα με την αγορά και τις κατηγορίες, γεγονός το οποίο αναδεικνύει την μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει στον τομέα αυτό”.

Αναφορικά με τις προκλήσεις για το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα στελέχη του eBay το βλέπουν στη μαζική εξατομίκευση. “Η εξατομίκευση αυτή με στόχο τη δημιουργία προσωποποιημένων εμπειριών, σε μεγάλη κλίμακα, διαμορφώνεται συνεχώς όσο αναπτύσσεται και αξιοποιείται το Artificial Intelligence. Επιπλέον, μία άλλη μεγάλη τάση στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να ονομαστεί το “διανεμημένο” εμπόριο. Ήδη, πάνω από 20 δισεκατομμύρια αντικείμενα συνδέονται σήμερα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020”.

Σημαντική τάση, που εντοπίζει η πλατφόρμα είναι και οι αγορές μέσω φορητών συσκευών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, σχετικά με τις συναλλαγές μέσω κινητών συσκευών, το 63% της ακαθάριστης αξίας των προϊόντων περιλαμβάνει ένα κινητό τηλέφωνο ως σημείο επαφής. Επίσης, μέσω κινητών συσκευών, πραγματοποιούνταν κάθε εβδομάδα πάνω από 13,5 εκατ. νέες καταχωρήσεις. Το 2ο τρίμηνο του 2018, ο όγκος πωλήσεων της eBay Inc. που πραγματοποιήθηκε από κινητές συσκευές ανήλθε σε $12,9 δις, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιήθηκαν 414 εκατομμύρια downloads των εφαρμογών που διαθέτει η εταιρεία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr