Επένδυση 250.000 ευρώ στην Racecheck με κύριο επενδυτή την Metavallon

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Η Metavallon VC ανακοινώνει την υποστήριξή της στην Racecheck στον προ-σποράς επενδυτικό της κύκλο.

Η Racecheck ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα Τάντη με σκοπό να βοηθήσει ερασιτέχνες αθλητές να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν παγκόσμιες διοργανώσεις αθλημάτων αντοχής. Η πλατφόρμα τους έχει εξελιχθεί  σε διαδικτυακό χώρο συνάντησης για χιλιάδες χρήστες οι οποίοι μπορούν πλέον να μοιραστούν και να επωφεληθούν από αξιολογήσεις και εμπειρίες. Το νέο website της εταιρείας παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η νέα έκδοσης της εφαρμογής, η οποία εισάγει μια κοινωνική οπτική στην συμμετοχή των αθλητών, και τους παρέχει τη δυνατότητα τόσο να μοιραστούν τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων, να σχολιάσουν και να ανακοινώσουν τους χρόνους τους όσο και να λάβουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες άλλων αθλητών. Η Racecheck δραστηριοποιείται εμπορικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η ομάδα των προγραμματιστών της έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

Παρόλο που ο αριθμός των αθλητικών εκδηλώσεων αντοχής έχει εκτοξευθεί σε παγκόσμια κλίμακα, με πάνω από 200.000 αγώνες και 50.000.000 συμμετέχοντες την τελευταία δεκαετία, σε μια σταθερά αυξανόμενη βιομηχανία αξίας $40δισ., η αγορά παραμένει δυσλειτουργική. H Racecheck ήρθε να εδραιώσει την πλατφόρμα της ως online aggregator, συνδυάζοντας την εύρεση αγώνων, την εγγραφή των αθλητών, την οργάνωση του ταξιδιού και της διαμονής με τη σύνδεση των συμμετεχόντων.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί από την start-up  για να αναπτύξει περαιτέρω τεχνολογικά την πλατφόρμας της, να αυξήσει τα προσφερόμενα προϊόντα προστιθέμενης αξίας σε διοργανωτές εκδηλώσεων και προμηθευτές, να ενδυναμώσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να επεκταθεί σε Η.Π.Α και Ευρώπη. Στόχος της Racecheck είναι να διαμορφώσει σταδιακά ένα εξειδικευμένο κανάλι διανομής και διάδρασης μεταξύ των διοργανωτών των αγώνων, των ασφαλιστικών, των αθλητικών εταιρειών, των B2B προμηθευτών και των αθλητών.

“Παρόλο το μέγεθος της αγοράς και τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, η συμμετοχή στους αγώνες αντοχών παραμένει μια αποσυντονισμένη διαδικασία. Η Racecheck δημιουργήθηκε για να οργανώσει αυτή την διαδικασία και να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση των αθλητών στον ιδανικό τους αγώνα”, δηλώνει ο co-founder της Racecheck Αλέξανδρος Τάντη. “H πρώτη επένδυση ήρθε σε μια κομβική στιγμή στην πορεία της εταιρείας, και μας επιτρέπει να επισπεύσουμε την προώθηση της νέας πλατφόρμας, να ενισχύσουμε τη διάδραση του αθλητή με τις νέες  λειτουργίες που προσφέρουμε όπως η κοινωνική δικτύωση και η προσφορά αυτόματων κρατήσεων διαμονής” συνεχίζει.

Ο Chris McCormack, δις παγκόσμιος πρωταθλητής Ironman και co-founder του Super League Triathlon, ο οποίος συμμετέχει στον επενδυτικό γύρο και αναλαμβάνει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, δηλώνει: “Είναι εντυπωσιακό πώς η κατάλληλη τεχνολογία στον τομέα του αθλητισμού μπορεί να βοηθήσει την σύνδεση ατόμων και κοινοτήτων και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους στον εκπληκτικό κόσμο των αγώνων αντοχής. Η ανάπτυξη της Racecheck, ως πηγή αξιολόγησης των αθλητών είναι ως τώρα εντυπωσιακή και υπάρχει μια καταπληκτική ευκαιρία μπροστά μας προκειμένου να δοθεί πραγματική αξία, τόσο στους διοργανωτές όσο και τους αθλητές. Οι άνθρωποι που δημιουργούν με πάθος μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο”. Η Μυρτώ Παπαθάνου, Partner στην Metavallon VC προσθέτει: “H βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού ανθεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Η Racecheck λύνει το πρόβλημα οργάνωσης των αθλητών με την προσφορά μιας αδιάκοπης συνολικής εμπειρίας του χρήστη σε επίπεδο κρατήσεων των αγώνων και των σχετικών δραστηριοτήτων. Η δημιουργία ενός ισχυρού και  χρηστικού περιεχόμενο από τους ίδιους τους χρήστες, καθώς και η αντικειμενική αξιολόγηση δύσκολα μπορεί να αναπαραχθεί. Είμαστε χαρούμενοι που υποστηρίζουμε τη Racecheck, όπως η εταιρεία προχωρά, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση ως aggregator στην Ευρώπη και αμέσως μετά στις Η.Π.Α.”

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr