Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στη Σεβίλλη. Δείτε τα 4 καλύτερα businessplansτων συμμετεχόντων από Ελλάδα!

    Από: Startup Team

Μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “YSE – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για τους Νέους της Ευρώπης”, 4 άτομα από Ελλάδαείχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Ισπανία. Οι συμμετέχοντες είχαν κερδίσει στον διαγωνισμό για τα καλύτερα BusinessPlans,ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα οι: Σκούφη Μαρία, Χρυσούλα Βόνγκλη, Τσουκαλά Ιωάννα και Μακρής Στέλιος μαζί με την επίσημη εκπρόσωπο του ΙνστιτούτουΑνάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο πρόγραμμα, κα. Μπαχούση Τζούλια, παρουσίασαν τις Επιχειρηματικές τους ιδέες στην 2ήμερη Ευρωπαϊκή συνεδρία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στις πόλεις Andujarκαι Σεβίλλη της Ισπανίας.

Στη συνεδρία είχαν,επίσης, την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους 4 άτομα από κάθε χώρα που είχαν κέρδισει στους αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και την Σλοβενία.

Ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης συνεδρίας αλλά και του έργου γενικότερα ήταν να εφοδιάσει νέα άτομα(ηλικίας 18-30 ετών) με δεξιότητες σχετικές με την κοινωνική επιχειρηματικότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Παράλληλα, το έργο επικεντρώθηκε σε καινοτόμα πρότυπα επιχειρήσεων με σκοπό να βελτιώσουν τις υπάρχουσες μεθόδους και να διευκολύνουν την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, εστιάζοντας κυρίως στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, δόθηκε μεγάλη σημασία στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και πρωτοποριακών λύσεων, και παράλληλα το έργο ευελπιστεί να παρακινήσει νέους για εργασία τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων (από Ελλάδα) παρουσιάστηκαν ως εξής:

1η Επιχειρηματική Ιδέα
“Heaven’sYouth”

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση έχει ως σκοπό να δημιουργήσει έναν μοντέρνο χώρο όπου θα παρέχει υποστήριξη στις ιδέες των νέων μελών της, θα παρέχει πρόσθετους χώρους όπου οι νέοι θα μπορούν να οργανώσουν εκδηλώσεις, καθώς επίσης και χώρους για εκπαίδευση σε διάφορες θεματικές αλλά και μία βιβλιοθήκη.

 

2ηΕπιχειρηματικήΙδέα

“Agricultural-Center-“Marinos-Antypas”

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα κέντρο στο οποίο θα παρέχεται εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα. Το κέντρο αυτό θα λειτουργούσε επίσης και ως ένας χώρος δικτύωσης νέων αγροτών με φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

 

3η Επιχειρηματική Ιδέα

DonQuiΗomes

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί των Κυθήρων τα οποία θα φιλοξενούν κυρίως άτομα με κινητικές δυσκολίες, ή άλλες ειδικές ανάγκες προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν την διαμονή τους στο νησί. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα έρχεται ως λύση στο πρόβλημα λόγω του ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μέχρι στιγμής σε πολλά νησιά της Ελλάδας, όπου να μπορούν να παρέχουν και όλον το απαραίτητο εξοπλισμό.

 

4η Επιχειρηματική Ιδέα

Μορφωτικό / CultureClub

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση – σύλλογος, η οποία είναι λειτουργεί ήδη, έχει ως ομάδα στόχο φοιτητές και απόφοιτους όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να γνωρίσουν την αγορά εργασίας μέσω διάφορων εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των Επιχειρήσεων αναπτύσσοντας παράλληλα τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Erasmus+και επισκέφθηκαν μια Κοινωνική Επιχείρηση η οποία από ιδέα έγινε πράξη στην καρδιά της Σεβίλλη. Πρόκειται για το Caótica που συνδυάζει μία τεράστια βιβλιοθήκη και μία καφετέρια σε έναν 3οροφο χώρο.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να λάβετε συμμετοχή σε ερχόμενα εκπαιδευτικά ταξίδια μείνετε συντονισμένοι στην παρακάτω ιστοσελίδα, η οποία θα ανανεωθεί πολύ σύντομα: entre.gr/mobilities/

δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε άτομα απ’ όλη την Ελλάδα να ζήσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης στο εξωτερικό.