Αύξηση προϋπολογισμών για την Πληροφορική κατά 2,9% το 2019

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό συνεχίζουν να επενδύουν οι επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Η πορεία προς την ψηφιακή επιχείρηση απαιτεί αυξημένες δαπάνες από πλευράς εταιρειών, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή διεύρυνση της επενδυτικής ατζέντας για την Πληροφορική. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι CIOs αναμένουν ότι οι προϋπολογισμοί τους για την Πληροφορική θα αυξηθούν κατά 2,9% το 2019. Η αντίστοιχη διεύρυνση της επενδυτικής ατζέντας για την Πληροφορική κατά το τρέχον έτος εκτιμάται ότι ήταν – κατά μέσο όρο – της τάξης του 3%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιχειρήσεις από την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού αναμένεται το 2019 να πρωταγωνιστήσουν στις επενδυτικές δαπάνες για την Πληροφορική, με τους εταιρικούς προϋπολογισμούς να αυξάνονται κατά 3,5%. Η συγκεκριμένη επίδοση, ωστόσο, συνιστά σημαντική υποχώρηση από την αντίστοιχη που αναμένεται να εμφανίσει η περιοχή κατά το τρέχον έτος και είναι της τάξης του 5,1%. Η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) υπολογίζεται ότι θα έχει φέτος επίδοση 3,3%, ενώ η Βόρεια Αμερική 2,4%, με τη Λατινική Αμερική να ακολουθεί με 2% το 2019 και 2,8% φέτος.

Εμπόδια

“Οι CIOs θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους οικονομικούς τους πόρους για να μετατρέψουν το 2019 σε έτος ψηφιακού μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις τους”, αναφέρουν οι αναλυτές της Gartner, στην οποία ανήκουν οι παραπάνω εκτιμήσεις. Οι αναλυτές, μάλιστα, συστήνουν στους CIOs να επενδύσουν χρόνο, χρήμα και ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να εξαλείψουν τα όποια εμπόδια φρενάρουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Προειδοποιούν δε ότι οι επιχειρήσεις, που υπολείπονται στις ψηφιακές επιδόσεις, θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό ανταγωνιστικό μειονέκτημα στο μέλλον.

AI και Cybersecurity

Η έρευνα “Gartner CIO Agenda 2019”, που διενεργήθηκε σε δείγμα 3.000 CIOs από 89 χώρες, δείχνει ότι οι ψηφιακές επενδύσεις των εταιρειών βρίσκονται πολύ υψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων, παγκοσμίως. Στην πρώτη θέση αυτής της ατζέντας βρίσκονται οι επενδύσεις για την ψηφιακή ασφάλεια ( Cybersecurity), ενώ κομβικό ρόλο έχουν και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως αυτή της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence -AI). Η Gartner ζήτησε από τους CIOs να απαντήσουν στην ερώτηση για το ποιες τεχνολογίες θεωρούν ότι θα είναι οι πιο ανατρεπτικές για την εταιρική τους στρατηγική. Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν μακράν η τεχνολογία που τα στελέχη θεωρούν ότι θα συμβάλει στο μετασχηματισμό των εταιρικών δομών. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκαν για τα σχέδια της εταιρείας τους όσον αφορά τις επενδύσεις, το 37% απάντησε ότι έχει ήδη αναπτύξει την Τεχνητή Νοημοσύνη ή ότι προγραμματίζει να την εφαρμόσει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Στην πραγματικότητα, η AI είναι η δεύτερη ψηφιακή επενδυτική προτεραιότητα, μετά από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr