Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Χρηματοδότηση της δράσης Ανταλλαγής Νέων "Adventure of a Lifetime" από το πρόγραμμα Erasmus+.

Χρηματοδότηση της δράσης Ανταλλαγής Νέων
Ημερομηνία: 07/11     Εμφανίσεις: 184

Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ Youth για την υλοποίηση της πρότασης Ανταλλαγής Νέων "Adventure of a Lifetime" (Βασική Δράση 1).

Η Βασική Δράση 1 του προγράμματος Erasmus+ υποστηρίζει τα σχέδια κινητικότητας στους τομείς της εκπαίδευσης και κατάρτισης της νεολαίας. Πιο συγκεκριμένα τα σχέδια στο πλαίσιο της δράσης αυτής, προωθούν δραστηριότητες διασυνοριακής κινητικότητας που απευθύνονται σε νέους, εθελοντές αλλά και σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας. Κύριοι στόχοι αυτής της δράσης είναι η απόκτηση ικανοτήτων των συμμετεχόντων (γνώσεις, δεξιότητες κ.α.), η επαγγελματική ανάπτυξη όσων εργάζονται στον τομέα της νεολαίας, η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στην κατανόηση του πολιτισμού άλλων χωρών, η δημιουργία δικτύων μεταξύ των συμμετεχόντων και η ανάπτυξη του αισθήματος της ευρωπαϊκής ιδιότητας του πολίτη και της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

O συνδυασμός των έντονων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων που παρατηρούνται τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ένα διεθνές επίπεδο, έχει αναμφίβολα οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα για την πλειοψηφία του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ταυτόχρονα ο Συριακός Εμφύλιος Πόλεμος οδηγώντας ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εγκαταλείψουν της χώρας καταγωγής τους και να αναζητήσουν την ασφάλεια, την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στον Δυτικό κόσμο, μετέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πόλο έλξης για έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat και η UNHCR, σχεδόν 13 εκατομμύρια Σύριοι έχουν μεταναστεύσει μετά τα επτά χρόνια σύγκρουσης στη χώρα τους - αριθμός που ισοδυναμεί με τα περίπου έξι δέκατα του συριακού πληθυσμου πριν τον πόλεμο. Περίπου 1 εκατομμύριο Σύροι έχουν επίσημα καταγραφεί στην
Ευρώπη ως πρόσφυγες αιτούμενοι άσυλο ενώ ο αριθμός αυτός σταδιακά αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, σε πολλές χώρες αντιδράσεις φόβου, ρατσισμού και ξενοφοβικών απόψεων εχουν αυξηθεί δραματικά και ακραία φασιστικά πολιτικά κινήματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο αριθμό αλλαγών μέσα την κοινωνία τους μαζί με ένα σύνολο από σημαντικές οικονομικές προκλήσεις.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο  οργανισμός Simmetecho - iParticipate διοργανώνει την δράση με τίτλο ”Adventure of a Lifetime". Η δράση “Adventure of a Lifetime” είναι μια 10ήμερη ανταλλαγή νέων οπου οι συμμετέχοντες:

  • Θα ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες.
  • Θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια δομή φιλοξενίας προσφύγων και να αλληλεπιδράσουν τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους ίδιους τους πρόσφυγες.
  • Θα μοιραστούν και θα καταρρίψουν πιθανά στερεότυπα και προκαταλήψεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Θα μάθουν πώς να χειριζονται τις αντιδράσεις φόβου, ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων μέσα στην κοινωνία τους και θα καθορίσουν κοινές αξίες δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν ιδέες και λύσεις σχετικά με το προσφυγικό καθως και να διαμορφώσουν μια στρατηγική για την στήριξη της τοπικής τους κοινωνίας.
  • Θα γνωρίσουν την μη τυπική εκπαίδευση και την βιωματική μάθηση σε ένα προσωπικό επίπεδο.
  • Θα Ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις, τους στόχους και τις αξίες του Erasmus +.
  • Θα βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Η συνάντηση των νέων θα υλοποιηθεί στη Λάρισα στις 13 με 22 Δεκεμβρίου 2018. Στο πρόγραμμα θα συνεργαστούν νέοι από τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία και FYROM.

Σχετικές ανακοινώσεις για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα αναρτηθούν στην σελίδα του iParticipate στο Facebook . Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δάφνη Δρόσου στο iparticipate2018@gmail.com

 

Private Group: https://www.facebook.com/groups/286787095401550/
Shoe Leather

Connects publications to writers in towns they want to cover
13-11-2018 - 20:19
δείτε περισσότερα

Radivision

”ESPN for Entrepreneurship” Platform
13-11-2018 - 19:58
δείτε περισσότερα

TriviaMob

Just a dope live game show
13-11-2018 - 18:55
δείτε περισσότερα

Quartz Membership

A new community-driven news platform and membership product
13-11-2018 - 18:38
δείτε περισσότερα

Bon Temps

Organic teas, no artificial flavors or bleaches
13-11-2018 - 17:20
δείτε περισσότερα

Hear Me Out!

Improve your city by sharing, discussing the ideas in public
13-11-2018 - 16:57
δείτε περισσότερα

The Freelancer Toolkit

Collection of tools and services for freelancers
13-11-2018 - 15:15
δείτε περισσότερα

Channels

Send money like text messages in a new multi-currency wallet
13-11-2018 - 15:11
δείτε περισσότερα

Coin2shop

Buy on Ebay and Amazon with crypto-currency 💰
13-11-2018 - 14:55
δείτε περισσότερα

Rendez

Make appointments in a snap 📅🤙
13-11-2018 - 14:53
δείτε περισσότερα