Corporate Startup Stars: Βραβεία για τη συνεργασία καταξιωμένων εταιρειών με startups

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι ευρωπαϊκές startups κλήθηκαν να επιλέξουν τις καταξιωμένες εταιρίες της αγοράς που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη διάθεση για συνεργασία και καινοτομία μαζί τους, με τις Samsung Electronics, KPN και Sodexo να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Ο λόγος για την κατάταξη Europe’s Corporate Startup Stars που βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» του Startup Europe Partnership της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες, παρόντος του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Jyrki Katainen.

Συνολικά, 36 εταιρείες έλαβαν τις σχετικές βραβεύσεις. 12 ως SEP Europe’s Corporate Startup Stars και 24 ως SEP Europe’s Open Innovation Challengers, ενώ δόθηκαν βραβεία και σε ειδικές κατηγορίες.

Όπως δήλωσε ο Katainen «η συνεργασία μεταξύ καταξιωμένων εταιρειών και νεοσύστατων επιχειρήσεων μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη και για τις δύο πλευρές. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους και σε γνώση της αγοράς για να διευρυνθούν, ενώ για τις αναγνωρισμένες εταιρείες αυτές οι συνεργασίες μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό παράγοντα καινοτομίας αλλά και να αποδώσουν καλύτερα οφέλη, όπως η πολιτιστική αλλαγή».

Μαζί με τις Samsung Electronics, KPN και Sodexo, οι εταιρείες έλαβαν την αναγνώριση SEP Europe’s Corporate Startup Stars είναι οι: AB InBev, Barclays, Bosch, Centrica, Enel, Iberdrola, KBC Group, Mastercard αι Vodafone. Στους 24 Open Innovation Challengers εντοπίζονται οι ABB, ACCIONA S.A., Amadeus IT Group, Amazon, Banco Sabadell, BBVA, Cisco, Dell, Deutsche Bahn AG, EDP, Ferrovial, Fiege Group, Google, LVMH, Nouryon, Qualcomm, Rabobank, RBS, Royal BAM Group, Salesforce, Santander, SAP, Sonae και Virgin.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr