Διέρρευσαν τα δεδομένα 100 εκατομμυρίων χρηστών του Quora

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Το Quora, η ιδιαίτερη δημοφιλής διαδικτυακή υπηρεσία για αναζήτηση απαντήσεων γύρω από διάφορα θέματα, ανακοίνωσε πως υπήρξε διαρροή δεδομένων των χρηστών του, λόγω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ένα από τα συστήματα του.

Η υπηρεσία αναφέρει πως συνεχίζει την διερεύνηση του θέματος, έχοντας ήδη λάβει μέτρα περιορισμού του συμβάντος. Βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι η προστασία των χρηστών και η αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών περιστατικών.

Λόγω του συμβάντος, υπολογίζεται πως εκτέθηκαν τα δεδομένα περίπου 100 εκατομμυρίων χρηστών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις email, κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα από διασυνδεδεμένα κοινωνικά δίκτυα αλλά και δημόσιες και μη δημόσιες ενέργειες του εκάστοτε χρήστη.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που έχουν γραφτεί ανώνυμα δεν επηρεάζονται από αυτήν την παραβίαση, καθώς δεν αποθηκεύονται τα στοιχεία ατόμων που δημοσιεύουν ανώνυμο περιεχόμενο.

Η υπηρεσία καλεί τα μέλη της να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης και να μην χρησιμοποιούν το ίδιο password σε πολλαπλές ιστοσελίδες. Παράλληλα, αναφέρει πως θα στείλει περισσότερες πληροφορίες μέσω email σε όσους έχουν επηρεαστεί από το συμβάν.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr