Η Microsoft επιβεβαιώνει: Ο Edge αλλάζει εποχή και «αγκαλιάζει» το Chromium

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

πηγή: epixeiro.gr

Οι φήμες αποδείχθηκαν βάσιμες και η Microsoft προχωράει σε μια σημαντική αλλαγή για τον web browser της, τον Edge, που βρίσκεται προεγκατεστημένος σε κάθε υπολογιστή με Windows 10: υιοθετεί το Chromium.

Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική, καθώς η εταιρεία αφήνει πίσω τη δική της rendering engine (το λογισμικό που χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε browser για την παρουσίαση των ιστοσελίδων) και υιοθετεί την open source εναλλακτική, η οποία χρησιμοποιείται σε browsers όπως ο Chrome, ο Opera και ο Vivaldi.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση θα γίνει σταδιακά ούτως ώστε να ευθυγραμμιστεί η πλατφόρμα του Edge τόσο με τα διάφορα πρότυπα που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όσο και με τους υπόλοιπους browsers.

Παράλληλα, η αλλαγή θα βοηθήσει και στην βελτίωση της λειτουργίας των browsers που βασίζονται στο Chromium και «τρέχουν» σε Windows αλλά και στη διάθεση του Edge σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού. Επιπρόσθετα, στόχος είναι η διάθεση έκδοσης και για άλλες πλατφόρμες, όπως για το macOS.

Το brand του Edge θα παραμείνει ως έχει, ενώ η πρώτη preview build θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2019. Τονίζεται πως οι αλλαγές θα είναι «στο υπόβαθρο» και οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια από την πλευρά τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr
διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr