SENSORS & CODING HACKATHON 2018

    Από: Startup Team

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός SENSORS & CODING HACKATHON 2018 που διοργανώθηκε στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ από τo Εμπορικό Τμήμα της Αυστριακής Πρεσβείας ADVANTAGE AUSTRIA και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ΕΜΠ με την υποστήριξη του IEEE NTUA Student Branch.

Οι δεκατρείς ομάδες σπουδαστών της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ που συμμετείχαν στο πρώτο 24ωρο Hackathon στην ιστορία του Ιδρύματος κλήθηκαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν μία ιδέα που βελτιώνει την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου με τη χρήση αισθητήρων κορυφαίας τεχνολογίας. Η αυστριακή εταιρεία SICK GmbH, με εξειδίκευση στον τομέα της τεχνολογίας αισθητήρων διεθνώς και με παρουσία στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής της SICK Hellas Ltd., παρείχε στους διαγωνιζόμενους τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό καθώς και έμπειρο τεχνικό προσωπικό ως μέντορες για την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων φοιτητών σε workshops αλλά και την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Μετά το πέρας του 24ωρου διαγωνισμού, η κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της 5 λεπτά για να παρουσιάσει την ιδέα της στην επταμελή μικτή ακαδημαϊκή και εταιρική επιτροπή αξιολόγησης, της οποίας Επίτιμος επικεφαλής είχε οριστεί ο Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, και στη συνέχεια να απαντήσει στις ερωτήσεις των κριτών.

Η ομάδα SENSATES, που αποτελείται από τους φοιτητές της ΣΗΜΜΥ Χριστίνα Σαρτζετάκη, Αντώνης Αγόρης, Νικολέτα-Μαρκέλλα Ηλιακοπούλου, Βασιλιάνα Ροϊδούλη και Ναταλία Σαλπέα, κατέκτησε την πρώτη θέση του  SENSORS & CODING HACKATHON 2018 κατασκευάζοντας την εφαρμογή „SENSPOT“ για τον εντοπισμό διαθέσιμων θέσεων πάρκινγκ σε smart cities.

Στην τελετή λήξης του SENSORS & CODING HACKATHON 2018 που έλαβε χώρα στην αίθουσα Τελετών του ΕΜΠ, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, βραβεύτηκε η νικήτρια ομάδα SENSATES από τον Επικεφαλή της ADVANTAGE AUSTRIA, Εμπορικό Σύμβουλο της Αυστριακής Πρεσβείας, Δρ. Gerd Dückelmann-Dublany και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Christoph Ungersböck και τιμήθηκαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες για τη συμμετοχή τους.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι το Ίδρυμα ανέκαθεν υποστηρίζει άρτιες πρωτοβουλίες σαν τη συγκεκριμένη που προωθούν την έρευνα και την καινοτομία με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, στην ολιγόλεπτη ομιλία του συνεχάρη τις ομάδες των φοιτητών για την αντοχή τους στην πρόκληση του 24ωρου Hackathon και δήλωσε ξεκάθαρα την υποστήριξη της Σχολής στη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων που έχουν στόχο να φέρουν κοντά τις πραγματικές υποδομές τεχνολογίας με την έρευνα και την νεανική καινοτομία.

Τέλος, ο Δρ. Gerd Dückelmann-Dublany παρουσίασε με συντομία το όραμα αυτής της πρωτοβουλίας και είπε στις ομάδες των φοιτητών που μοιράστηκαν αυτήν την ωραία εμπειρία ότι «δεν έγραψαν απλά κώδικα αλλά μια νέα σελίδα στην πλούσια ιστορία της Σχολής τους».

Η επιτυχία του SENSORS & CODING HACKATHON 2018, που ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, ανοίγει το δρόμο για τη συστηματική διοργάνωση του διαγωνισμού.

(Foto Material: © ADVANTAGE AUSTRIA)