Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


To Internet, πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο για τους Έλληνες φοιτητές

To Internet, πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο για τους Έλληνες φοιτητές
Ημερομηνία: 09/01     Εμφανίσεις: 206
πηγή: sepe.gr

Απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία είναι οι Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι - στη συντριπτική τους πλειοψηφία - συνδέονται στο Διαδίκτυο από το σπίτι, με το 80% να απαντά ότι χρησιμοποιεί το Internet για έρευνα και διάβασμα. Για τους Έλληνες φοιτητές, το Internet αποτελεί ένα χρήσιμο βοηθό, μία σύγχρονη ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια, ένα εργαλείο δουλειάς και εκμάθησης, το οποίο, ωστόσο, χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά από το σπίτι, αφού μόλις το 2% συνδέεται στο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου σπουδάζει. Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει έρευνα της devolo Hellas, σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές (το 59%) έχει ως μεγαλύτερη απαίτηση από τη συσκευή παροχής του Internet τις υψηλότερες ταχύτητες. Στο μεταξύ, το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πιο ουσιαστική παράμετρος είναι η ευκολία συγχρονισμού με άλλες συσκευές. “Φαίνεται καθαρά ότι οι νέοι σήμερα είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, δεν τους ενδιαφέρει ο χρόνος εγκατάστασης ενός router, αλλά απαιτούν υψηλές ταχύτητες και υψηλά στάνταρ δυνατοτήτων από τις συσκευές παροχής”, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.

Περί ιδιωτικότητας

Η σχετική μελέτη ασχολήθηκε διεξοδικά και με το θέμα της ιδιωτικότητας, με δεδομένο ότι από το Μάιο του 2018 βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR για τα προσωπικά δεδομένα. Με ποσοστά που ξεπερνούν το 40%, οι ερωτηθέντες έδειξαν ότι έχουν πλήρη επίγνωση των προσωπικών τους δικαιωμάτων. Σε ερώτηση σχετική με το αν η “προστασία των δεδομένων πρέπει να εφαρμόζεται από κάθε εταιρεία ανεξάρτητα από το μέγεθός της”, το 85% των φοιτητών απαντά ότι συμφωνεί απολύτως, ενώ το 44% έχει “πάντα επίγνωση των πληροφοριών που συλλέγει στο διαδίκτυο”. Μάλιστα, το 46% θεωρεί ότι γνωρίζει απολύτως το συσχετισμό Internet και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η γνώση των νέων σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά και η επιφύλαξή τους σε σχέση με τις “παγίδες του Διαδικτύου”, φαίνεται, επίσης, στην έλλειψη εμπιστοσύνης να δώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία κατά το online (subscription/registration). Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 25% δηλώνει ότι δίνει τα πραγματικά του στοιχεία “Όταν θέλει πληροφορίες που παρέχονται από ένα site, το οποίο ζητά συνδρομή ή εγγραφή (subscription/registration)”, ενώ το 27% δήλωσε ότι δίνει ψευδή. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αντικατοπτρίζεται και στην ερώτηση για το “ποιο είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το Διαδίκτυο”. Το 57% των απαντήσεων αφορούσε στο απόρρητο, ενώ το 18% απάντησε ότι μείζον πρόβλημα είναι οι κυβερνο-επιθέσεις ή τα εγκλήματα που σχετίζονται με το Internet.

Το μέλλον

Οι φοιτητές, που συμμετείχαν στην έρευνα, κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ένα ερώτημα σχετικό με το ποιό είναι το μέλλον στο Internet. Το 43% απάντησε ότι το μέλλον βρίσκεται στο ΙοΤ (Internet of Things), ενώ το 30% θεωρεί ότι η “τεχνητή νοημοσύνη” θα πρωταγωνιστήσει. Μόλις το 13% πιστεύει ότι η “εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα” θα έχει τον κύριο ρόλο ως προς το μέλλον του Internet.

διαβάστε περισσότερα εδώ: sepe.grCareerCarbon

Expert advice to help you achieve your career goals.
18-01-2019 - 03:28
δείτε περισσότερα

SMBX

Be the bank. Buy small business bonds, earn interest.
18-01-2019 - 03:28
δείτε περισσότερα

The Mighty Niche Name Generator

A new tool to find your audience.
17-01-2019 - 21:10
δείτε περισσότερα

Square Card

Access your money as soon as you make a sale
17-01-2019 - 19:49
δείτε περισσότερα

Adhunt

Connecting makers & marketers
17-01-2019 - 14:38
δείτε περισσότερα

Lyrix

Find millions of music lyrics and save them offline
17-01-2019 - 13:56
δείτε περισσότερα

Product Tactics

An eBook for Modern Product Management Teams
17-01-2019 - 13:42
δείτε περισσότερα

Passepartout VPN

An user-friendly OpenVPN® client for iPhone
17-01-2019 - 13:00
δείτε περισσότερα

Svrf API

Augmented Reality Face Filters as an API
17-01-2019 - 12:52
δείτε περισσότερα

Pruvo

Automatically get the lowest hotel price even after booking
17-01-2019 - 12:33
δείτε περισσότερα