Η ελληνική startup κοινότητα παρούσα στη CES2019

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα δείγμα των καινοτόμων ιδεών της σε ένα από τα πιο δυναμικά ακροατήρια, στους επισκέπτες της μεγαλύτερης έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, έχει αυτές τις ημέρες η ελληνική startup κοινότητα, συμμετέχοντας στη CES2019. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συμμετοχή ελληνικών νεοφυών εταιρειών στο παγκόσμιο ραντεβού τεχνολογίας, που λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας και στο οποίο φέτος παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, 1.200 startups από 40 χώρες. Τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπούν δέκα startup επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τον πρωτογενή τομέα και τις ΤΠΕ μέχρι το λιανεμπόριο, τον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η SpotlightPOS έχει δημιουργήσει μια λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στον χώρο του HORECA με ανέπαφες πληρωμές και wallet. Η Ridemind, από την πλευρά της, παρέχει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η νεοφυής εταιρεία OramaVR έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ακριβείας – υψηλού επιπέδου, η οποία απευθύνεται σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR). Ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση, είναι το αντικείμενο της TEKMON.

Πρωτογενής τομέας

Δύο από τις συμμετέχουσες ελληνικές startups έχουν αξιοποιήσει την τεχνολογία για τις ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής. Η CityCrop προσφέρει ένα μικρό θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια βοτάνων, φρούτων και λαχανικών μέσω υδροπονίας. Από την πλευρά της, η PlantBox λανσάρει μια φορητή τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως.

Στο μεταξύ, η νεοφυής εταιρεία Norbloc δραστηριοποιείται στον χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τις τράπεζες.

Παρούσα στο Λάς Βέγκας είναι και η Robotics Academy, ακαδημία εκπαιδευτικής ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τέλος, η Bubbllz προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσβασης και επιβράβευσης micro-influencers για εταιρείες, ενώ η Oviview έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα επιλογής υποψηφίων μέσω σύντομων συνεντεύξεων βίντεο.

Καινοτόμες ιδέες

H ελληνική αποστολή συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Στόχος της ελληνικής συμμετοχής στη CES είναι η τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών νεοφυών εταιρειών, η στήριξη της προσπάθειας επέκτασής τους στις διεθνείς αγορές με έμφαση εκείνη των ΗΠΑ, καθώς και η δικτύωσή τους με διεθνείς εταίρους με στόχο τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr