2η Έκθεση Απασχολησιμότητας: η ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων της χώρας στο επίκεντρο της προσοχής

    Από: Startup Team

Πάνω από 1500 άτομα επισκέφθηκαν στη διάρκεια μιας ημέρας, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, το 2ο Employability Fair του Mediterranean College, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Για να ενημερωθούν για τις τάσεις της αγοράς εργασίας, να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους, να βελτιώσουν αλλά και να καταθέσουν το βιογραφικό τους στις 38 εταιρίες –εκθέτες και να συνομιλήσουν με δεκάδες στελέχη ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψη ανοιχτών θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνε τα έξι (6) θεματικά σεμινάρια, που έλαβαν χώρα στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ Αθήνα 984, αλλά και να λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής καριέρας από τους εξειδικευμένους συμβούλους του Mediterranean College.  Στο χώρο της έκθεσης λειτούργησε κι ένα CV Center, στο οποίο οι επισκέπτες αναζήτησαν συμβουλές για τη δημιουργία πιο ελκυστικών βιογραφικών και κατέθεσαν  τα βιογραφικά τους, με στόχο την παράδοσή τους προς αξιολόγηση από τις εταιρείες – εκθέτες, που μπορεί να αποτελέσουν τους μελλοντικούς εργοδότες τους.

«Employability Fair»

2η Έκθεση Απασχολησιμότητας: η ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων της χώρας στο επίκεντρο της προσοχής

Το «Employability Fair», ολοκληρώθηκε με  την ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών που αναζητούσαν εργασία αλλά και ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.  Η επιτυχία μεγάλη και το ενδιαφέρον τεράστιο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της  ημέρας  πέρασαν από το Κτίριο Δ10 για το δικαίωμα στην ευκαιρία! Σε μια διοργάνωση που τείνει να εξελιχτεί σε θεσμό, καθώς πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το Mediterranean College (www.medcollege.edu.gr), στο πλαίσιο της διοργάνωσης, προσέφερε δύο υποτροφίες σπουδών στους συμμετέχοντες του «Employability Fair», μία σε αναγνωρισμένο  προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της  Ψυχολογίας, της Παιδαγωγικής, της Μηχανικής, και της Πληροφορικής και μία σε πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Mediterranean Professional Studies, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Εταιρίες που συμμετείχαν στο «2Ο MC- Employability Fair»:

2η Έκθεση Απασχολησιμότητας: η ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων της χώρας στο επίκεντρο της προσοχής

Hewlett-Packard, Estee Lauder, TUI Hellas, Mediatel, e-value, Public, Plaisio, MAKRO Cash & Carry, Media Saturn, Aluminco, Manpower Group, Εθνική Ασφαλιστική, Famar, Adecco, Grant Thornton, International Life, APIVITA, ISON Psychometrica, Skywalker.gr, My Future Career, ΕΛΕΠΑ, In Group, Optimal Business Action, Crème de la Crème, IANOS, Q Control, ΕΑΒ, Tact Hellas, 360 Connect, KSM Human Resources, Liberal Consulting, Trenkwalder Hellas  ΑΚΤΙΟΣ, Techlab & Partners, Equal Society,Το Χαμόγελο του Παιδιού, Η Αγκαλιά.

 

Info:

Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ. 210 88 99 600, www.medcollege.edu.gr και στο www.mc-employability.gr .