«Σταδιοδρομία στην Ε.Ε.»: Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Από: Startup Team

Ενδιαφέρεστε για μια θέση εργασίας ή απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Εάν ναι, τότε μη χάσετε αυτή την εκδήλωση. Η ευκαιρία υπάρχει! Μάθετε πως!

Το Tμήμα Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών σε συνεργασία με το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Σταδιοδρομία στην Ε.Ε.».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού, για τις ευκαιρίες εργοδότησης αλλά και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στα διάφορα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. όπως επίσης και για τις διαδικασίες που πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 από τις 15:00 μέχρι και τις 17:30 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Β108 Κτίριο Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Πανεπιστημιούπολη), Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης στα Θεσμικά Όργανα και τους οργανισμούς της Ε.Ε. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρους ειδικούς  χρήσιμες πληροφορίες  όσον αφορά τη διαδικασία πρόσληψης στην Ε.Ε. και τους επερχόμενους διαγωνισμούς πρόσληψης της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιλογής προσωπικού (ΕPSO).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Ομιλητές θα είναι οι: Χρίστος Ελληνίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης, Μάρθα Νεοκλέους, Υπεύθυνη για Γλωσσικά Θέματα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μιχάλης Στυλιανού, Οικονομικός Αναλυτής στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και πρώην μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Επιλογής Προσωπικού) και Αθανασία Κωνσταντίνου, EU Careers Ambassador.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

3:00 – 3:15 Χαιρετισμός από τον Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη

3:15 – 3:45 Κύπριοι στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Χρίστος Ελληνίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης

3:45 – 4:10 Ευκαιρίες Απασχόλησης ως Μεταφραστής στην Ε.Ε.

Μάρθα Νεοκλέους, Υπεύθυνη για γλωσσικά θέματα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης (Γραφείο Λευκωσίας)

4:10 – 5:00 Διαδικασία Πρόσληψης Προσωπικού και Πρακτικές Συμβουλές

Μιχάλης Στυλιανού, Οικονομικός Αναλυτής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αντιπροσωπεία στην Κύπρο (πρώην μέλος Εξεταστικής Επιτροπής Επιλογής Προσωπικού της EPSO

5:00 – 5:20 Πρακτική Άσκηση στην Ε.Ε.

Αθανασία Κωνσταντίνου, EU Careers Ambassador

Προσωπικές μαρτυρίες από Κύπριους ασκούμενους στην Ε.Ε.

5:20 – 5:30 Ερωτήσεις

5:30 Λήξη Εκδήλωσης

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης:

«Σταδιοδρομία στην Ε.Ε.»: Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Περισσότερες Πληροφορίες:

H εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο e-mail: careers@ucy.ac.cy και στο www.ucy.ac.cy/career

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικά με 22894057/21