Ημερίδα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

    Από: Startup Team

Στις 11 Ιουνίου 2016, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα κτίρια της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, με πρωτοβουλία της EESTEC (εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, πανευρωπαϊκός οργανισμός, που αποτελείται από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) LC Athens και υπό την αιγίδα του Ε.Μ.Π., η NTUni-dAy, μια ημέρα γνωριμίας με τις σχολές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Βασικός σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η ενημέρωση μαθητών δευτέρας και τρίτης λυκείου για το αντικείμενο σπουδών των πολυτεχνικών σχολών. Πιο αναλυτικά, θα διεξαχθούν:

-Παρουσιάσεις των σχολών από φοιτητές

-Ομιλίες από απόφοιτους και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πάνω σε ερευνητικά αντικείμενα και τρέχοντα projects

-Workshops υπό την επίβλεψη αρμόδιων φοιτητών και καθηγητών. Κάθε workshop αποτελεί μία πρακτική προσέγγιση στα διάφορα αντικείμενα, μια “προσομοίωση” διαφόρων εργαστηρίων και ερευνητικών προγραμμάτων

-Trainings από καταρτισμένους επαγγελματίες πάνω σε προσόντα που πρέπει να διαθέτει ένας μηχανικός του αύριο

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχουν στο χώρο φοιτητές των σχολών, ώστε οι μαθητές να μπορούν να συζητήσουν άμεσα και να εκφράσουν τις απορίες τους.

Όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στη δημιουργία μιας σφαιρικής εικόνας για τις σχολές του Ε.Μ.Π και τις διαφορές τους, τις πανεπιστημιακές παροχές προς το φοιτητικό σώμα, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα και γενικότερα τις απαιτήσεις της φοίτησης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατανοούμε τη σύγχυση που επικρατεί στους μαθητές γύρω από την επιλογή σχολής και επαγγελματικού αντικειμένου, και η ημερίδα αυτή αποτελεί μια προσπάθεια οι μαθητές να κάνουν μια επιλογή που ανταποκρίνεται στα πραγματικά τους ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε γονείς και καθηγητές που θέλουν να ενημερωθούν γύρω από τις δράσεις του Ε.Μ.Π.

Οι ώρες διεξαγωγής της ΝΤUni-dAy είναι από 11.00-16.00 και τα παιδιά θα χωριστούν σε 3 groups:

Α group: 11.00-15.00

B group: 12.00-16.00

C group: 13.00-17.00

Μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες ο κάθε μαθητής θα μπορεί να συμμετέχει σε 2 workshops, με θεματολογία ανάλογη με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα, και 1 training. Για κάθε group θα γίνει ξεχωριστή παρουσίαση των σχολών, ενώ οι ομιλίες επιστημονικού ενδιαφέροντος θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, οι μαθητές πρέπει να συμπληρώσουν αυτή τη φόρμα.

Μετά από επεξεργασία των αιτήσεων οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πρόγραμμά τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο : ntuni.day@gmail.com