Το ιντερνετικό κυπριακό φροντιστήριο που «σπάει τα καλούπια»

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

H ομάδα πίσω από τη πρωτοποριακή πλατφόρμα αναλύει στο Impossible Works τα τι, τα πώς και τα γιατί

 

Διαχρονικές και κοινά αποδεκτές οι παθογένειες του σχολικού μας εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που για δεκαετίες ολόκληρες οι περισσότεροι μαθητές καταφεύγουν στην παραπαιδεία για να καλύψουν ανάγκες και κενά.

Μιας και Σουηδία δεν μπορούμε να γίνουμε απ’ τη μια μέρα στην άλλη, μια ομάδα από δραστήριους και εκπαιδευτικά συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας, ανέλαβε την καινοτόμο πρωτοβουλία να δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα Mathia.com.cy, στην οποία προσφέρονται μαγνητοσκοπημένα μαθήματα μαθηματικών για όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου.

Τέτοιες πρωτοβουλίες που σπάνε τα καλούπια ασφαλώς τις αγαπάμε πολύ. Με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, προσεγγίσαμε την ομάδα που δημιούργησε το διαδικτυακό αυτό φροντιστήριο που μέσα σε πολύ λίγα χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες μαθητές.

Τι είναι το Mathia;

To Mathia είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης όπου μπορείς να παρακολουθήσεις μαγνητοσκοπημένα μαθήματα Μαθηματικών βασισμένα στη σχολική ύλη (γυμνασίου, Λυκείου), βίντεο με τις λύσεις των σχολικών ασκήσεων και επιπλέον ασκήσεις για εξάσκηση.

Πώς προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του;

Υπάρχει ανάγκη πρόσβασης στη γνώση και στην πληροφορία 24 ώρες το 24ωρο από οπουδήποτε και οποιονδήποτε μέσο. Ο μόνος τρόπος να το πετύχεις είναι μέσω διαδικτυακών  μαθημάτων. Κάποιοι μαθητές μαθαίνουν γρηγορότερα από άλλους και άλλοι έχουν περισσότερες ελλείψεις και κενά, συνεπώς ο μόνος τρόπος να πετύχεις personalized μάθηση είναι να σπάσεις τα καλούπια. Ο μαθητής μπορεί να δει τα μαθήματα από οπουδήποτε, από οποιονδήποτε μέσο, όποια ώρα τον βολεύει, όσες φορές θέλει. Το λεγόμενο «one size fits all approach» που επικρατεί στα σχολεία μας δεν είναι λειτουργικό.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works