Τα 10 πανεπιστήμια που βγάζουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

Εδώ εκκολάπτονται διαχρονικά οι πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει στις λίστες των αποφοίτων του τους περισσότερους εκατομμυριούχους από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο, σύμφωνα τα στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας διαχείρισης μεγάλων περιουσιών, WealthInsight, που χρησιμοποίησε για την έρευνά της, τις προσωπικές πληροφορίες των χιλιάδων πελατών της.

Πίσω από το Χάρβαρντ, στην λίστα των κροίσων, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, ενώ στην τρίτη και την τέταρτη θέση ακολουθούν το Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αντίστοιχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν την αναμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία στο πεδίο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με υψηλές πιθανότητες προσωπικού πλουτισμού, καθώς τα 31 από τα 50 πιο υποσχόμενα πανεπιστήμια, βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους.

Με 10 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά να έχουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και το 33% των πολυεκατομμυριούχων να ζει και να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, δεν αποτελεί έκπληξη η πρωτιά των ΗΠΑ.

Εντύπωση όμως προκαλεί πως μόνο ένα από τα 50 πανεπιστήμια βρίσκεται στην Ασία. «Τα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν τόσο καλή φήμη, που προσελκύουν και τους επίδοξους εκατομμυριούχους των ασιατικών χωρών», στις οποίες μένει το 29% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, εξηγεί ο επικεφαλής της WealthInsight, Όλιβερ Γουίλιαμς.

Η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

 

  1. Χάρβαρντ (ΗΠΑ)
  2. Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (ΗΠΑ)
  3. Στάνφορντ (ΗΠΑ)
  4. Όξφορντ (Μεγάλη Βρετανία)
  5. Μπέρκλεϋ (ΗΠΑ)
  6. Πανεπιστήμιο του Τέξας (ΗΠΑ)
  7. Κορνέλ (ΗΠΑ)
  8. Πρίνστον (ΗΠΑ)
  9. Γιέηλ (ΗΠΑ)
  10. Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (ΗΠΑ)

Εντός της εικοσάδας φιγουράρουν και άλλα γνωστά πανεπιστήμια όπως το βρετανικό Κέμπριτζ (11ο), το αμερικανικό Κολούμπια (16ο) και το ΜΙΤ (17ο).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται 6 από τα 50 πανεπιστήμια, 4 στην Αυστραλία, 2 στη Γαλλία και ακόμη 2 στον Καναδά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works