Διεθνές Συνέδριο Journalism, Society and Politics in the Digital Media Era Λεμεσός, Κύπρος, 1 – 3 Σεπτεμβρίου 2017

    Από: Startup Team

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στη σχέση της δημοσιογραφίας με την πολιτική; Με ποιο τρόπο το τρίπτυχο δημοσιογραφία – πολιτική – οικονομία επηρεάζει τις κοινωνίες των πολιτών;

Δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί από τα πεδία της Επικοινωνίας, της Κοινωνιολογίας και των Πολιτικών Επιστημών, των Οικονομικών και των Πολιτισμικών Σπουδών, της Ψυχολογίας και της Ανθρωπολογίας θα συμμετέχουν στη συζήτηση της αλληλεπίδρασης της τεχνολογίας με τη δημοσιογραφία και τα διάφορα πολιτικά περιβάλλοντα (αυταρχικό, περιβάλλον εκδημοκρατισμού, δημοκρατικό περιβάλλον). Το συνέδριο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει και να αντιπαραβάλλει επαγγελματικές και ακαδημαϊκές προοπτικές σχετικά με τους κανονιστικούς ρόλους και τις πρακτικές της ψηφιακής δημοσιογραφίας σε ποικίλα περιβάλλοντα.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Advanced Media Institute, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Centre for the Study of Journalism, Culture and Community at Bournemouth University (UK) και το Laboratory of Research in New Economy and Development at University Hassan II Casablanca (Morocco) με την υποστήριξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα λάβουν χώρα οι εργασίες του συνεδρίου.

Kεντρικοί ομιλητές o Nico Carpentier από το Πανεπιστήμιο Uppsala της Σουηδίας, και ο Paul Mihailidis του Emerson College των ΗΠΑ.

Η συντονιστική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τους: Σοφία Ιορδανίδου, Advanced Media Institute & Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Nael Jebril, Bournemouth University, UK, Redouane Benabdelouahed, Casablanca University, Morocco, Διονύσιο Πάνο, Cyprus University of Technology, Αθανάσιο Σαμαρά, Piraeus University, Greece, Μάνο Τάκα, Advanced Media Institute, Cyprus.

Η πρόσκληση αφορά την υποβολή περιλήψεων 300 λέξεων στα Αγγλικά ή τα Γαλλικά, έως (νέα ημερομηνία) την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2017. Οι υποβολές των περιλήψεων πρέπει να περιλαμβάνουν σε χωριστή σελίδα το όνομα (ή τα ονόματα) των ενδιαφερομένων, τον φορέα από τον οποίο προέρχονται, τον τίτλο της εισήγησης και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση abstracts@amiretreat2017.com. Όλες οι περιλήψεις θα κριθούν από ομότιμους αξιολογητές.

Το πλήρες Call For Papers (Πρόσκληση Υποβολής Εισηγήσεων) μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση amiretreat2017.com/.