Καλή επιτυχία στον Οδυσσέα: Μοιράσου και εσύ μαζί μου τον πηγαιμό για το ΜΙΤ Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship, μια ευκαιρία ζωής.

    Από: Startup Team

Η επιτυχία στην ζωή είναι ένας συνδυασμός από σκληρή δουλειά και ευκαιρίες που αρπάζει κανείς την στιγμή που παρουσιάζονται.

Δήλωσα έτσι συμμέτοχη στο MIT Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship, ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ήμερων (15 ώρεςερα) με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις κοινότητες τους, μέσω της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει 381 άτομα από 70+ χώρες, από τα οποία έχουν ξεκινήσει παραπάνω από 100 εταιρίες, συγκεντρώνοντας κεφάλαιο της τάξης των $36.000.000.

Πριν λίγες μέρες συνέβη το αφάνταστο, ενημερώθηκα ότι ανήκω στο 8%* αυτών που γίνονται αποδεκτοί. Από την αρχή ήξερα ότι η οικογένεια μου, όντας συνταξιούχοι, αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια.

Κόστος:

Πρόγραμμα: $6.000

Αεροπορικά Εισιτήρια: ~ $1.500**

Διαμονή: ~ $300**

** Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του προγράμματος, το κόστος πιθανώς να διαφέρει. Επίσης, η πλατφόρμα και το paypal έχουν χρεώσεις ~ 7-8%, έτσι έχω ως στόχο ένα ανώτερο ποσό ωστέ να τα καλύψω όλα αυτά. Σε περίπτωση που υπολείπονται χρήματα μετά το ταξίδι, δεσμεύομαι να τα δωρήσω σε σκοπό που θα συν-αποφασιστεί μέσα απο την σελίδα μου.

Αποφάσισα όμως ότι δεν θα αφήσω την ευκαιρία αυτή να περάσει.

Έτσι απευθύνομαι στο κοινό και σε εταιρίες, για να συγκεντρώσω το απαιτούμενο ποσό (crowdfunding).

Τόσο το ταξίδι όσο και την καμπάνια αυτή, θα την καταγράψω στην σελίδα μου στο facebook και στο instagram. Θέλω αυτή την εμπειρία να την μοιραστώ με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να τον παρακινήσω να προσπαθεί παρά τις δυσκολίες.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια ευκαιρία ζωής.

Βοηθήστε με να φύγω, να φύγω για να γυρίσω και να μοιραστώ αυτή την γνώση και κουλτούρα που θα αποκομίσω μέσω της διοργάνωσης διαδραστικών εργαστηριών στην πόλη της Πάτρας. Έτσι, μέσω έμενα θα εκπαιδευτεί από το πρόγραμμα ένας μεγάλος αριθμός νέων, αυξάνοντας εκθετικά την επίπτωση του προγράμματος στην τοπική κοινότητα.

Στο τέλος του αγγλικού κειμένου θα βρείτε και συστάσεις από μοναδικούς ανθρώπους που είχα την τύχη να συνεργαστώ.

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ: GR1201106230000062380075002

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ

 

Λίγα λόγια για εμένα..

Ονομάζομαι Λαμτζίδης Οδυσσέας, γεννήθηκα στην Νέα Σμύρνη, είμαι 22 χρονών, φοιτητήςηλεκτρολόγος μηχανικός ( Δέτος ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από τα πρώτα χρόνια στο πανεπιστήμιο συμμετείχα ενεργά σε διάφορες φοιτητικές ομάδες, κατέληξα όμως γρήγορα στο ότι έλειπε σημαντικά από την φοιτητική κοινότητα η κουλτούρα της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας. Αποφάσισα έτσι να επικοινωνήσω με το Mindspace στην Αθήνα και να ξεκινήσω το παράρτημα του στην Πάτρα. Παρουσιάσαμε την επιχειρηματικότητα ως μια επιλογή στους φοιτητές, τους παρακινήσαμε να υλοποιήσουν επιχειρηματικά τις ιδέες τους και να μην φοβηθούν να προσπαθήσουν.

Η θητεία μου ως Operations Officer τέλειωσε πριν λίγο καιρό, αφήνοντας πίσω ένα chapter που έφτασε τα 11 μέλη, διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων, χρηματοδοτήθηκε από το πανεπιστήμιο και πλέον σχεδιάζει τον πρώτο φοιτητικό κόμβο καινοτομίας.

Εκτός αυτών, μαθαίνω γαλλικά και επίσης ασχολούμαι με την δημιουργία (making) διαφόρων τεχνολογικών πρότζεκτ. Στο πλαίσιο αυτό, αυτοματοποίησα πλήρως το σπίτι μου χρησιμοποιώντας απλά υλικά και τεχνολογίες ανοικτού κώδικα. Το προτζεκτ τελικά το παρουσίασα ως δημοσίευση στο συνέδριο φοιτητών ηλεκτρολόγων ΣΦΥΜΜΗ (ECESCON) 10 άλλα και στο συνέδριο τεχνολογιών ανοικτού κωδικά FOSSCOM 2017. Παράλληλα ασχολούμαι ενεργά με την εφαρμοσμένη έρευνα στο πλαίσιο της διπλωματικής μου εργασίας, κυρίως στον τομέα του Blockchain και του Internet of Things.

Τέλος, προπονούμε στο Kick-Box και διατηρώ μια υγιή και ζωντανή κοινωνική ζωή. Θεωρώ ότι αμφότερα αποτελούν κλειδιά για την επιτυχία και την διαχείριση της πίεσης στην επαγγελματική και μηζωή.

Είπαν για τον Οδυσσέα:

Odysseas is a real doer and young talent, a young entrepreneur in the making. Oysseas started an entrepreneurial movement with a group of students like himself and are currently setting up a co working & maker space in Patras from students to students. I have had the privilege to speak at one of the events he was one of the lead organizers held at his home town and we are currently collaborating in the 1st Robotex Greece.

Odysseas is “No Talk All Action”.
Maria Calafatis & Stavros Messinis,
Entrepreneurs, The Cube Athens


Αν θέλετε να τον υποστηρίξετε μπορείτε να το κάνετε εδώ

 

Video