Δημιουργώντας τους πιστοποιημένους επαγγελματίες του αύριο στην Ελλάδα | ACCA – Παγκόσμιος Σύλλογος Ορκωτών Λογιστών

    Από: Startup Team
  • Ο ACCA είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φορέας  πιστοποίησης για επαγγελματίες λογιστές αριθμώντας 235.000 μέλη και 545.000 μελλοντικά μέλη σε 178 χώρες
  • Αποτελεί την πρώτη επιλογή πιστοποίησης για μια αξιόλογη σταδιοδρομία στη λογιστική,τα χρηματοοικονομικά και τη διοίκηση
  • Στην Ελλάδα, οι δραστηριότητες του ACCA διευρύνονται σημαντικά ενώ τα μέλη του αυξάνονται συνεχώς ξεπερνώντας σήμερα τα 3.200
  • Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο σύλλογος διαθέτει 67.000 σπουδαστές και μέλη σε 27 χώρες

15 Μαρτίου 2022. Ο Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) (Σύλλογος Ορκωτών Λογιστών) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φορέας για επαγγελματίες λογιστές. Προωθώντας τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα, ο ACCA υποστηρίζει τα μέλη και τους σπουδαστές του να χτίσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στη λογιστική και τις επιχειρήσεις, με προσόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Τα κεντρικά του γραφεία βρίσκονται στο Λονδίνο. Ο ACCA αποτελεί σταθερά και με αξιοπιστία την πρώτη επιλογή πιστοποίησης με επαγγελματικό τίτλο,  διαθέτοντας ένα εκτενές δίκτυο με 110 γραφεία παγκοσμίως, 235.000 μέλη και 545.000 μελλοντικά μέλη σε 178 χώρες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο σύλλογος διαθέτει 67.000 σπουδαστές και μέλη σε 27 χώρες. Στην Ελλάδα η παρουσία του εξελίσσεται με σημαντικό ρυθμό με τα μέλη του να αυξάνονται συνεχώς, ξεπερνώντας σήμερα τα 3.200.

Οι σταθερές και μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες του ΑCCA στηρίζονται σε δύο επίπεδα, καλύπτοντας τόσο το επαγγελματικό όσο και το εκπαιδευτικό περιβάλλον. Οι εργοδότες είναι κεντρικοί εταίροι στο έργο του ACCA, προσφέροντας ευκαιρίες διασυνδέσεων αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες στα μέλη. Εώς σήμερα έχει συνάψει συνεργασίες με 22 “approved employers” ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται οι 4 μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες παγκοσμίως (big 4) και τραπεζικά ιδρύματα.

Πυλώνας των δραστηριοτήτων του ACCA, είναι η συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς και διακεκριμένα πανεπιστήμια. Επιπλέον, στην Ελλάδα έχει εκπονήσει 18 διαπιστευμένα πανεπιστημιακά προγράμματα ενώ διατηρεί σταθερές συνεργασίες με 8 πανεπιστήμια. Παράλληλα, συμπράττει με κέντρα σταδιοδρομίας και εγκεκριμένους παρόχους εκπαίδευσης, διερευνώντας πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στις ανάγκες φοιτητών και των αποφοίτων.

Ο Abdul Goffar, Επικεφαλής Δυτικής Ευρώπης του ACCA, δήλωσε: «Δημιουργούμε τους πιστοποιημένους επαγγελματίες του αύριο. Σκοπός του ACCA είναι να συμβάλλει στην επένδυση για επαγγελματική εκπαίδευση ενός υψηλά καταρτισμένου στελεχιακού δυναμικού, ενισχύοντας μακροπρόθεσμα την αξιοπιστία και την εξειδίκευση των λογιστικών και επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γιατί μας εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα καθώς και τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμοί σε διεθνές επίπεδο.  Όσον αφορά την παρουσία μας στην Ελλάδα, δουλεύουμε εντατικά μέσα από ένα στρατηγικό πρόγραμμα ενεργειών και συνεργασιών ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο επίπεδο επαγγελματικών ευκαιριών στα μέλη και στους Έλληνες σπουδαστές μας».

Παράλληλα, ο ACCA συνεργάζεται στενά με τις εθνικές ενώσεις ορκωτών λογιστών. Στην Ελλάδα αναπτύσσει σημαντικό έργο μέσω της στρατηγικής 15χρονης συνεργασίας που διατηρεί  με τον Σ.Ο.Ε.Λ. (Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών). Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και ανάπτυξη προγραμμάτων, σκοπός είναι η δημιουργία ευκαιριών και παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στους Έλληνες φοιτητές και επαγγελματίες. Παράλληλα  στα πλαίσια της συνεργασίας με τον ACCA, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Κοινό Σχήμα Εξετάσεων (JES) για να γίνουν ταυτόχρονα κάτοχοι του επαγγελματικού τίτλου και των δυο φορέων.