Οι άνεργοι του σήμερα, οι προγραμματιστές του αύριο

    Από: Startup Team

Στη Social Hackers Academy (ή SHA), στοχεύουμε στην ενσωμάτωση ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων Ανέργων) στην κοινωνία. Επιτυγχάνουμε την αποστολή μας, εκπαιδεύοντας τους σε ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητες από την αγορά εργασίας σήμερα, εξασφαλίζοντας παραπάνω ευκαιρίες για ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Έτσι, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε, τα οποία συμπεριλαμβάνουν σεμινάρια πάνω σε soft skills και εκδηλώσεις δικτύωσης με εταιρείες, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα άτομα να ενταχθούν στην κοινωνία, αποκτώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, η Social Hackers Academy έχει βρει θέσεις εργασίας σε περισσότερους από  23 απόφοιτους και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 27 εταιρειών που συμβάλλουν στο έργο της και προσφέρουν θέσεις εργασίας ή/και μαθητείας σε αποφοίτους των προγραμμάτων της.

Σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα coding που προσφέρει ο οργανισμός:

Το κύριο πρόγραμμα είναι ένα 7μηνο πρόγραμμα εκμάθησης και εξοικείωσης με τον κώδικα που ονομάζεται “Full-Stack Web Development Course”, το οποίο εκπαιδεύει τους Έλληνες Άνεργους στο πώς να αναπτύσσουν Ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet, από το μηδέν. Οι φοιτητές διδάσκονται μέσα από ένα εντατικό μάθημα προγραμματισμού (front & back-end technologies), στο οποίο θα πρέπει να παραδίδουν εβδομαδιαίες εργασίες, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν υποστήριξη από την ομάδα του οργανισμού και τους καθηγητές, μέσω online εργαλείων επικοινωνίας.

Το Full-Stack Web Development Course περιλαμβάνει:

  • 120 ώρες εκπαίδευσης σε ικανότητες προγραμματισμου.
  • 30 ώρες εκπαίδευσης σε soft skills (CV, Linked-In κτλ).
  • ευκαιρίες διασύνδεσης με εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, μέσω μηνιαίων εκδηλώσεων / συναντήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα:

  • Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν όπως και ο εξοπλισμός (φορητοί υπολογιστές).
  • Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να έχουν κάρτα ΟΑΕΔ.
  • Τα μαθήματα γίνονται στις αίθουσές μας, 3 φορές / εβδομάδα κατά τις βραδινές ώρες.
  • Οι εκπαιδευτικοί είναι επαγγελματίες προγραμματιστές.

Πως μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση:

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να εγγραφούν / συνδεθούν στη νέα μας πλατφόρμα για να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να ολοκληρώσουν όλα τα βήματα! Ένα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τα βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας μπορείτε να βρείτε εδώ!

Για πληροφορίες / ερωτήσεις:

SHA Ιστοσελίδα: www.socialhackersacademy.org

SHA Mail: admissions@socialhackersacademy.org

SHA Τηλέφωνο: 210-3003124

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα μαθήματά μας εδώ!