Η Ευρωπαϊκή ομάδα έτοιμη για το 1o International Cybersecurity Challenge!

    Από: Startup Team

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή ομάδα είναι έτοιμη να διαγωνιστεί στο 1ο International Cybersecurity Challenge (ICC) που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 14-17 Ιουνίου 2022!

Δεκαπέντε νεαρά ταλέντα από δώδεκα διαφορετικές χώρες, ηλικίας μεταξύ 21 και 26 ετών, σχηματίζουν την Ομάδα της Ευρώπης.

Το 1ο «International Cybersecurity Challenge» έχει ως στόχο να εντοπίσει και να συγκεντρώσει τα κορυφαία ταλέντα από όλον τον κόσμο στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Ο Juhan Lepassaar, δήλωσε : «Με αυτήν την 1η Διεθνή Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας, είμαι βέβαιος ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να οικοδομήσουμε αποτελεσματικά την επόμενη γενιά επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Το κίνητρο και η δέσμευση αυτών των νέων αποτελεί ήδη την απόδειξη ότι οι «σπόροι»  είναι εκεί και είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν, διασφαλίζοντας έναν ασφαλέστερο ψηφιακό κόσμο».

Για την επιλογή των τελικών μελών της ομάδας, ο ENISA συνεργάστηκε με πέντε επαγγελματίες του χώρου των οποίων η αποστολή ήταν να εκπαιδεύσουν, να αξιολογήσουν τους διαγωνιζόμενους και να βοηθήσουν στη διαδικασία επιλογής. Με την υποστήριξη των εκπαιδευτών της ευρωπαϊκής ομάδας, ο ENISA διοργάνωσε τρία συνολικά bootcamps, δύο online προκριματικά «Capture The Flag» (CTF) και ορισμένες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πενήντα πέντε υποψήφιοι από είκοσι μία διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οδήγησαν στην τελική επιλογή της Ευρωπαϊκής  Ομάδας.

Η ομάδα είναι πλέον έτοιμη να ανταγωνιστεί άλλες έξι ομάδες από την Αφρική, την Ασία, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, την Ωκεανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η νικήτρια ομάδα του International Cybersecurity Challenge θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 17:00 τοπική ώρα Ελλάδας στις 17 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της τελετής αυτής θα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχινά, τον ΚαθηγητήBart Preneel (KU Leuven) και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ENISA Juhan Lepassaar.

Τα βραβεία για 1ο International Cybersecurity Challenge (ICC)  χορηγούν οι Accenture, Census-labs, Cyber Noesis, ISACA, Netcompany Intrasoft, Trend Micro, UbiTech, και Yes We Hack.

Μείνετε συντονισμένοι!

Από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2022, μπορείτε να παρακολουθείτε τον διαγωνισμό μέσα από τα social media, χρησιμοποιώντας το #ICC_games.

Μάθετε περισσότερα

ICC website – International Cybersecurity Challenge

ICC Social media – ICC_games Facebook  ICC-games Linkedin ICC-games Instagram ICC-games Twitter

ICC trailer video – 1st International Cybersecurity Challenge

ENISA topic – European Cybersecurity Challenge (ECSC)

ECSC website – European Cybersecurity Challenge

ENISA report – Capture the flags competitions (CTFs)