Ίσες Ευκαιρίες Πρόσβασης στην Αγορά Εργασίας σε όλη την Ελλάδα από τη Microsoft

    Από: Startup Team

 Future Leaders Skilling: η Microsoft με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Άλλη μία πρωτοβουλία της Microsoft εστιασμένη σε δεξιότητες για εύρεση εργασίας ολοκληρώνεται σήμερα. Στόχος του σεμιναρίου Future Leaders Skilling, η εκμάθηση και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και η άμεση επαφή με την αγορά εργασίας στην προσπάθεια ενίσχυσης του επαγγελματικού προφίλ των συμμετεχόντων.

Η υποστήριξη του προγράμματος έρχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Microsoft GRforGrowth και της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας για εκπαίδευση 100.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών, δίνοντάς τους πρόσβαση σε πληροφορία, δεξιότητες και ανθρώπους της αγοράς, ενώ βρίσκονται σε ένα μέρος απομακρυσμένο από τα κέντρα των ευκαιριών που υπάρχουν στις μεγαλύτερες πόλεις.

Αυτό το αίσθημα συμπερίληψης επιβεβαιώνει και η Μαρία Μποτζόρη, νέα εργαζόμενη που έλαβε μέρος στην εκπαίδευση, τονίζοντας: Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και της Microsoft μου έδωσε την πρόσβαση που ένιωθα πως μου λείπει. Μπορώ πλέον να έχω ανάλογες ευκαιρίες με όλους τους ανθρώπους της ηλικίας μου που έχουν την ευκαιρία να ζουν στα κέντρα της αγοράς.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και την CodeHub. Πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και εξοικείωσε τελειόφοιτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος με τα ψηφιακά εργαλεία και τις εφαρμογές της Microsoft που εστιάζουν στη διαχείριση έργων (project management), δεδομένων (data management) και στην επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence). Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με επαγγελματίες της αγοράς και των επιχειρήσεων που έφεραν σε άμεση επαφή τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας και τους υποστήριξαν με πρακτικές συμβουλές για την διαδικασία προβολής τους.

Η Κλειώ Γαγάνη, νέα απόφοιτος του Τμήματος που συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα ανέφερε σχετικά: Έχοντας ολοκληρώσει αυτή την εκπαίδευση νιώθω πιο έτοιμη για την αγορά εργασίας και ίσως και ευνοημένη, γιατί υπάρχει ήδη ένα δίκτυο εταιρειών τις οποίες μπορώ να προσεγγίσω, αφού κατάλαβα καλύτερα το αντικείμενο τους στην πράξη και είδα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να ενταχθώ στην ομάδα τους.