Πώς το LinkedIn είναι ικανό να εκτοξεύσει την καριέρα σου;

    Από: Startup Team

Ενδιαφέρει άραγε τους διευθυντές προσλήψεων κατά πόσο έχετε προφίλ στο LinkedIn, εφόσον τους έχετε ήδη υποβάλλει μια καλή έντυπη ή ψηφιακή εκδοχή του βιογραφικού σας; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο «ναι».

Η υπηρεσία συγγραφής βιογραφικών ResumeGo βρήκε ότι οι υποψήφιοι που συμπεριελάμβαναν στο βιογραφικό τους έναν σύνδεσμο σε ένα «λεπτομερές» προφίλ στο LinkedIn είχαν κατά 71% περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν μια συνέντευξη για δουλειά σε σχέση με τους υποψήφιους που δεν είχαν καθόλου προφίλ στο LinkedIn.

Τα βιογραφικά που περιείχαν ένα «υπερβολικά λιτό» προφίλ στο LinkedIn – το οποίο ο Peter Yang, διευθύνων σύμβουλος της ResumeGo, ορίζει στο Fortune ως «μια περίληψη προφίλ με λιγότερους από 500 χαρακτήρες, έως 5 διασυνδέσεις, και απουσία περιγραφής για την εργασιακή εμπειρία που αναφέρεται» – προσέφεραν στους κατόχους τους ακόμη λιγότερες πιθανότητες να προσκληθούν σε συνέντευξη.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το βασικό όφελος που προκύπτει από το LinkedIn είναι η δικτύωση και η οικοδόμηση διασυνδέσεων, που είναι πράγματι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα της ιστοσελίδας» είπε ο Yang. «Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν να βρουν δουλειά με άλλους τρόπους (π.χ. εταιρείες εύρεσης εργασίας, κλπ.) τείνουν να έχουν είτε ένα κακογραμμένο προφίλ στο LinkedIn, είτε να μην περιλαμβάνουν καθόλου σύνδεσμο σε τέτοιο προφίλ στο βιογραφικό. Η προσθήκη στο βιογραφικό ενός συνδέσμου στο προφίλ στο LinkedIn είναι ένα τεράστιο plus για να εξασφαλιστούν περισσότερες συνεντεύξεις».

Στο τέλος της πεντάμηνης έρευνας, η ResumeGo βρήκε ότι οι υποψήφιοι με «λεπτομερές» προφίλ στο LinkedIn έλαβαν κλήση για να πάνε σε συνέντευξη σε ποσοστό 13,5%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους χωρίς προφίλ στο LinkedIn ήταν 7,9% και για εκείνους με «υπερβολικά λιτό» προφίλ στο LinkedIn ήταν 7,2%.

Πάντως, όπως σημειώνει ο Yang, καθώς αυξάνεται το επίπεδο της θέσης στην εταιρική ιεραρχία, μειώνεται η σημασία της ύπαρξης αναλυτικού προφίλ στο LinkedIn.

Πηγή: Fortunegreece.com