Σεμινάρια

Σεμινάριο Chat GPT και Σπουδές Τεχνητής Νοημοσύνης: Εκπαιδευτικές Διαδρομές για Startuppers

Στον κόσμο των startups, όπου τόσο η καινοτομία όσο και η χρήση νέων τεχνολογιών κατέχουν κεντρική θέση, η εκπαίδευση σε γνωστικά πεδία  όπως το Chat GPT και ευρύτερα οι σπουδές Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία για κάθε επιχειρηματία που θέλει να ξεχωρίσει.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων, προσφέρει δύο σημαντικά προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε επαγγελματίες από διάφορους τομείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, και φυσικά, startuppers.

1. Σπουδές Τεχνητής Νοημοσύνης – MicroMaster AI for Leaders

Το πρόγραμμα MicroMaster – AI for Leaders είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των generative AI τεχνολογιών και της εφαρμογής τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Με διάρκεια 9 μηνών, το πρόγραμμα καλύπτει θέματα από την εισαγωγή στη Generative AI έως την εφαρμογή τεχνολογιών όπως το ChatGPT, Google Gemini, και Quillbot AI σε πραγματικά επιχειρηματικά σενάρια.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα MicroMaster AI for Leaders είναι 900 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από εκπτώσεις ως και -30%, περιλαμβάνοντας εκπτώσεις για πρόωρη εγγραφή και εφάπαξ πληρωμή.

Η περίοδος εγγραφών ξεκινά στις 29 Φεβρουαρίου 2024 και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου 2024, με την έναρξη του προγράμματος να είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2024 ενώ η εγγραφή είναι διαθέσιμη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα MicroMaster AI for Leaders, μπορείτε να επισκεφτείτε την σχετική σελίδα του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων, το οποίο συνδιοργανώνει το πρόγραμμα μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, για να δείτε ένα πρακτικό παράδειγμα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας AI, επισκεφτείτε το κανάλι του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων στο YouTube. Στο συγκεκριμένο βίντεο παρουσίασης του προγράμματος , που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση τεχνολογιών AI σε επίπεδο κείμενου, ομιλίας, και εικόνας, παρουσιάζεται το τι μπορεί να επιτύχει η συνδυαστική χρήση αυτών των τεχνολογιών. Στο video αυτό ουσιαστικά βλέπουμε εργαλεία ai να αυτοπαρουσιάζονται.

2. Σεμινάριο Chat GPT Diploma & Custom Versions (GPTS)

Το διάρκειας 46 ημερών πρόγραμμα Chat GPT Diploma & Custom Versions (GPTS) εστιάζει στην εκπαίδευση σχετικά με το ChatGPT και την ενσωμάτωσή του σε διάφορες εφαρμογές με τη βοήθεια άλλων AI εργαλείων.

Το πρόγραμμα καλύπτει από βασικές έως προχωρημένες λειτουργίες του ChatGPT, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτές τις τεχνολογίες στο εκπαιδευτικό, επιχειρηματικό, και άλλα περιβάλλοντα.

Για το πρόγραμμα Chat GPT Diploma & Custom Versions (GPTS), το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 190 ευρώ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν από εκπτώσεις 10% για πρόωρη εγγραφή, άνεργους, και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Η περίοδος εγγραφών είναι από τις 28 Μαρτίου 2024 έως τις 20 Μαΐου 2024, με την έναρξη του προγράμματος να προγραμματίζεται για τις 15 Μαΐου 2024.

Πληροφορίες για την εγγραφή μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ επιπλέον πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στη σελίδα του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων, όπου αναλύονται οι στόχοι και τα περιεχόμενα του προγράμματος.

Τα Οφέλη των ECTS

Και τα δύο προγράμματα προσφέρουν ECTS, δηλαδή διδακτικές μονάδες που αναγνωρίζονται σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθώντας τη διαφάνεια και τη συσσώρευση ακαδημαϊκών μονάδων.

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για επαγγελματίες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης με αποδοχή και εγκυρότητα του πιστοποιητικού τους για όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Γιατί είναι Ιδανικά για Startuppers;

Αμφότερα τα  προγράμματα προσφέρουν πρακτική εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε πραγματικά επιχειρηματικά και εκπαιδευτικά σενάρια, εφοδιάζοντας τους startuppers με τα απαραίτητα βέλη στην επιχειρηματική τους φαρέτρα  για να ξεχωρίσουν σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο.

Η κατανόηση και η εφαρμογή των τεχνολογιών AI μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένες διαδικασίες, πιο στοχευμένες στρατηγικές marketing και στην ανάπτυξη προϊόντων ή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών.

Κάτι που γνωρίζουν καλά τόσο ο ακαδημαϊκά υπεύθυνος του προγράμματος Γιάννης Χαραλαμπίδης, Διευθυντής του MSc Ψηφιακή Καινοτομία & Νεοφυής Επιχειρηματικότητα και ιδρυτής του Ψηφιακού Επιταχυντή Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου όσο και ο ακαδημαϊκά υπεύθυνος Θανάσης Δαβαλάς.

Εν κατακλείδι, τα προγράμματα “MicroMaster AI for Leaders” και “Chat GPT Diploma & Custom Versions (GPTS)” αποτελούν σημαντικά βήματα για κάθε επιχειρηματία που θέλει να εξοπλιστεί με γνώσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η επιλογή τους δεν είναι μόνο μια επένδυση στην προσωπική ανάπτυξη αλλά και ένας τρόπος να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η καινοτομία στον χώρο των startups.