Γ. Ορφανός: 1.100 θέσεις εργασίας από 200 νέες επενδύσεις

    Από: Startup Team
πηγή: naftemporiki.gr

Το δρόμο για 1.100 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν τα 200 επενδυτικά σχέδια, που εντάχθηκαν μέχρι στιγμής στον αναπτυξιακό νόμο στην περιοχή αρμοδιότητας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Ορφανός, στη διάρκεια ομιλίας του στα Νέα Μουδανιά, με την ευκαιρία της 3ης Έκθεσης Χαλκιδικής.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Ορφανός οι επενδύσεις αυτές εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το «άνοιγμα» 4.000 έμμεσων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (σ.σ. πρόκειται για επενδυτικά σχέδια που είχαν κατατεθεί προς έλεγχο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων της Χαλκιδικής θα δώσει νέα δυναμική στην τοπική αγορά. Αναφερόμενος ειδικά στην έκθεση, επισήμανε ότι αυτή δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά δεκάδες επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα. «Μέσω της προβολής του έργου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα νέων συνεργασιών» κατέληξε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
naftemporiki.gr