Τι σημαίνει ένα ψεύτικο βιογραφικό

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η οικονομική ύφεση έχει ενθαρρύνει περισσότερους υποψηφίους να «διακοσμήσουν» το βιογραφικό τους σημείωμα, αλλά υπάρχουν το ψέμα ξεσκεπάζεται πολύ εύκολα.

της Αν Φίσερ

Ένας υποψήφιος έβαλε στο βιογραφικό του εμπειρία που ήταν του πατέρα του. Άλλος ανέφερε ότι ήταν επιθεωρητής κατασκευών, όταν η μόνη κατασκευαστική εμπειρία που είχε ήταν το σπίτι του σκύλου του στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Και, τέλος, ας αναφέρουμε τον υποψήφιο που δήλωνε ότι ήταν βοηθός του πρωθυπουργού σε μια χώρα που δεν έχει θέση πρωθυπουργού.

Τέτοιες ιστορίες μπορείτε να βρείτε πολλές σε μια έρευνα της ιστοσελίδας CareerBuilder.com. Συνολικά, 58% των ερωτώμενων διευθυντών προσλήψεων – πάνω από 2.000 συμμετείχαν στην έρευνα – δήλωσαν ότι είχαν εντοπίσει υπερβολές ή και κανονικά ψεύδη σε βιογραφικά. Μάλιστα, ένας στους τρεις διευθυντές (33%) δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί από την έναρξη της κρίσης και δώθε.

Οι τομείς όπου οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν τις πιο «τραβηγμένες» αιτιάσεις σε βιογραφικά είναι οι εξής: χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (73%), ελεύθερος χρόνος και φιλοξενία (71%), τεχνολογία της πληροφορίας (63%) και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (επίσης 63%).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com