Kαθοριστικός ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εύρεση εργασίας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η έρευνα της Adecco δείχνει πως τα social media λειτουργούν ως το νούμερο ένα εργαλείο για υποψήφιους εργαζόμενους αλλά και εργοδότες.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού Adecco που διεξήχθη σε συνεργασία με το Catholic University of Milan, της Ιταλίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι μόνο ένας τρόπος διασκέδασης και επικοινωνίας αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας.

Στην έρευνα, με τίτλο «Social Recruiting- Job Search, Digital Reputation and HR Practices in the Social Media Age» (Αναζήτηση Εργασίας, Ψηφιακή Εικόνα/φήμη και Πρακτικές HR στην εποχή των Social Media) συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 υποψήφιοι που αναζητούν εργασία και πάνω από 1.500 εργοδότες από 24 χώρες, οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαδικασία πρόσληψης και στην αναζήτηση εργασίας.

Τα στοιχεία καλύπτουν ειδικότερα τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματικούς σκοπούς, την αποτελεσματικότητά τους στο να συνδέουν τους υποψηφίους με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, καθώς και τη σημασία της «ψηφιακής εικόνας/φήμης» και τις επιπτώσεις της στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα εργοδότες δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος της διαδικασίας επιλογής ανθρώπινου δυναμικού, και πέντε στους δέκα υποψηφίους απαντούν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς αναζήτησης εργασίας (στην Ελλάδα το ποσοστό των υποψηφίων που αναζητούν εργασία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέρχεται στο 65%).

Επιπλέον, 34% των υποψηφίων στην Ελλάδα δηλώνουν πως τουλάχιστον μια φορά κάποιος εργοδότης τους προσέγγισε μέσω ενός από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και το 6% αυτών έλαβε μάλιστα και προσφορά εργασίας (τα αντίστοιχα ποσοστά της παγκόσμιας μελέτης είναι 30% και 9%).

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το προηγούμενο έτος, ενώ τα νούμερα αναμένονται να είναι πιο αυξημένα για το 2014.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com