Η κρίση της απασχόλησης απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Το πρόβλημα της εργασίας  δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα. Ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια παγκόσμια κρίση θέσεων εργασίας που πλήττει τις πιθανότητες αναζωπύρωσης της οικονομικής ανάπτυξης. Στην πρόσφατη έκθεση της η  Παγκόσμια Τράπεζα δηλώνει ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επίλυση του προβλήματος. Η έκθεση που είχε ως θέμα την Εργασία, δημοσιεύθηκε μετά από τη σύνοδο του G20, στην Αυστραλία. Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι απαιτείται η δημιουργία επιπλέον 600 εκατομμύριων θέσεων εργασίας από το 2030, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εργασίας στον πλανήτη.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια παγκόσμια κρίση της απασχόλησης», δήλωσε ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις θέσεις εργασίας, Nigel Twose.

Η  έκθεση καθιστά σαφές, ότι υπάρχει έλλειψη και ποιοτικών θέσεων εργασίας

Ο Nigel Twose,  δήλωσε ότι “είναι εξίσου ανησυχητικό, ότι βλέπουμε και μια εισοδηματική ανισότητα στους μισθούς, η οποία διευρύνεται στο εσωτερικό πολλών χωρών του G20, αν και έχει σημειωθεί πρόοδος σε αρκετές αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική.” Τονίζοντας  ότι συνολικά οι αναδυόμενες οικονομίες έχουν πάει καλύτερα από τις ανεπτυγμένες χώρες του G20 στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,  κυρίως οι χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία.

«Οι σημερινές προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Οι προκλήσεις των καιρών υπάρχουν και είναι μεγάλες».

Η έκθεση, που καταρτίστηκε από τον Οργανισμό του ΟΟΣΑ και τη Διεθνή Οργάνωση για την Απασχόληση, λέει ότι πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις οικονομίες του G20 και 447 εκατ θεωρούνται ” φτωχοί εργαζόμενοι”, που ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr