Η εταιρεία που αλλάζει την ψυχική υγεία στη Silicon Valley μεγαλώνει κι ανοίγει νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον γύρω από τα θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία καθώς έχει σημειωθεί μια έντονη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 450 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές ανά τον κόσμο, ενώ μόνο στηνΕλλάδα το 4,7% του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη.

H Sentio Solutions είναι μια νεοσύστατη ελληνοαμερικανική εταιρεία, η οποία ανοίγει νέους δρόμους στην ψυχική υγεία με τη βοήθεια της τεχνολογίας με σκοπό να βελτιώσει το τρόπο που αντιμετωπίζουμε το τομέα της ψυχολογίας. Σήμερα, αναπτύσσει το πρώτο της προϊόν, το Feel, το πρώτο wristband στον κόσμο που αναγνωρίζει και καταγράφει συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παρέχει στους χρήστες συμβουλές ψυχικής υγείας μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Τους τελευταίους μήνες, η Sentio Solutions εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου προγράμματος για την ψυχική υγεία (Augmented Mental Health program), το οποίο βασίζεται στη τεχνολογία του Feel, τόσο στο wristband όσο και στην εφαρμογή του κινητού. Η εταιρεία θα προσφέρει το τετραμηνιαίο πρόγραμμα στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους εργοδότες με σκοπό τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων του προγράμματος.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεκμηριωμένων τεχνικών συμπεριφοράς και τεχνολογίας αναγνώρισης της συναισθηματικής κατάστασης ώστε να βοηθήσει τους
συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις συναισθηματικές του συνήθειες.

H Sentio έχει αναγνωριστεί ως «Insurance Shaper of the Year», κι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «Transformative Technology Companies 2017» ως πρωτοπόρος στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Η ελληνική Startup, έχει λάβει χρηματοδότηση από κορυφαία VCs στο Silicon Valley και στο Λονδίνο, έχει την έδρα της στο San Francisco και γραφεία στην Αθήνα όπου γίνεται ο
σχεδιασμός και η ανάπτυξη των προϊόντων. Σήμερα η Sentio αποτελείται από 30 άτομα με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, της Ανάλυσης Δεδομένων και της Ψυχολογίας. Τους επόμενους μήνες, η Sentio έχει ως στόχο να μεγαλώσει και να ενισχύσει την ομάδα της στην Αθήνα, για αυτό το λόγο αναζητά καταρτισμένα άτομα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας, της ψυχολογίας και της επιχειρηματικότητας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.