Νέες θέσεις εργασίας με το “Be Flex” το νέο μοντέλο εργασίας για τη NTT DATA

    Από: Startup Team

Η ΝTT DATA, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση ικανών στελεχών για να στελεχώσουν τα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα, παρέχει στους εργαζομένους της ένα καινοτόμο μοντέλο εργασίας με υβριδικό χαρακτήρα και μεγάλη ευελιξία.

Στην Ελλάδα, έως την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό υπαλλήλων εργαζόταν εξ αποστάσεως, συγκριτικά και με άλλες χώρες ή ηπείρους όπου η τηλεργασία εφαρμοζόταν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το μοντέλο εργασίας της NTT DATA υιοθετεί την πολιτική «Be Flex» η οποία είναι προσαρμοσμένη στο μεταπανδημικό περιβάλλον όπου η τηλεργασία θεωρείται πλέον μια ευρέως αποδεκτή μέθοδος εργασίας και μαζί με την φυσική παρουσία στο γραφείο με την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελούν την νέα πραγματικότητα για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Στην Ελλάδα, η τηλεργασία φαίνεται να αποτελεί την πρώτη επιλογή της πλειοψηφίας των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari/YouGov, το 70% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της τηλεργασίας.

Στον πυρήνα του μοντέλου εργασίας της NTT DATA βρίσκονται 4 αξίες που αποτελούν βασικούς πυλώνες του DNA της εταιρείας:

  • Η εμπιστοσύνη στον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και τη δέσμευση όλων στην εταιρεία.
  • Η ευελιξία, που γίνεται κατανοητή με αμφίδρομο τρόπο, τόσο από την εταιρεία όσο και από τα στελέχη της.
  • Η δέσμευση που αφορά τους πελάτες, τους συναδέλφους μας, αλλά και τους εαυτούς μας.
  • Η σύνδεση με τους ανθρώπους γύρω μας: τις ομάδες μας, τους πελάτες μας και την κοινότητά μας

Στην NTT DATA Ελλάδος όλο το προσωπικό μπορεί να εργαστεί με ευέλικτα ωράρια

Το ευέλικτο ωράριο εργασίας σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν την ευχέρεια να αλλάξουν το καθημερινό τους πρόγραμμα, ξεκινώντας την εργασία τους νωρίτερα και σταματώντας νωρίτερα ή ξεκινώντας αργότερα και σταματώντας αργότερα.

Η τηλεργασία δεν χρειάζεται απαραίτητα να πραγματοποιείται από το σπίτι του εργαζομένου αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνεται εντός Ελλάδας. Η τηλεργασία εκτός Ελλάδος επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση προηγούμενης έγκρισης.

Κάθε νέος εργαζόμενος της NTT DATA Ελλάδος λαμβάνει μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για την αγορά εργονομικού εξοπλισμού για να εγκαταστήσει ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον στον τόπο τηλεργασίας του. Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει: εργονομική καρέκλα, γραφείο, πληκτρολόγιο και οθόνη υπολογιστή, φορητή κάμερα, βάση φορητού υπολογιστή ή βάση σύνδεσης.

Για τη συμμόρφωση με τον κανονισμό σχετικά με την τηλεργασία, η NTT DATA Ελλάδος παρέχει στους εργαζομένους της μηνιαίο επίδομα για την κάλυψη του κόστους που προκύπτει κατά την τηλεργασία.

Την ίδια στιγμή που πολλές Ελληνικές εταιρείες επαναφέρουν το μοντέλο εργασίας από το γραφείο, η NTT DATA υιοθετεί την αντίληψη ότι η τεχνολογία μας επιτρέπει να εργαζόμαστε ευέλικτα λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο ζωής των εργαζομένων.

Στην σημερινή εποχή, πολλοί από τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία, ρωτούν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, καθώς αυτό το μοντέλο τους επιτρέπει να συνδυάζουν τις προσωπικές τους δραστηριότητες και τα χόμπι, τις ανάγκες της οικογένειας τους ή ακόμα και τις διακοπές, με τη δουλειά τους.

Σήμερα, το γραφείο της NTT DATA στην Ελλάδα απαριθμεί 50 εργαζομένους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας μπορείτε να βρείτε εδώ.