Πάνω από 40.000 συνεντεύξεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr

    Από: Startup Team

89 εταιρείες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και φορείς ήρθαν σε επαφή με πάνω από 4 χιλιάδες υποψηφίους στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr, που έλαβαν χώρα 8 και 9 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

ατά τη διάρκεια του διήμερου event, με επίκεντρο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας αλλά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν διαφορετικές δυνατότητες σε πέντε διαφορετικά κτίρια:

♦ Στην Αίθουσα Συνεντεύξεων οι υποψήφιοι πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με εκπροσώπους εταιρειών σε κλάδους όπως: Λιανική, Εξυπηρέτηση Πελατών, Supply Chain, Logistics, Κατασκευές, Security, Τουρισμός, HoReCa.

Στο Hall Top Εργοδοτών γνώρισαν Κορυφαίους Εργοδότες και πληροφορήθηκαν για τις παροχές τους προς τους ανθρώπους τους, όπως και για τις ευκαιρίες εργασίας και εξέλιξης που προσφέρουν.

♦ Στο Lobby Ευκαιριών Εξέλιξης ενημερώθηκαν από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς σχετικά με τις επιλογές τους για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα.

♦ Στο Αμφιθέατρο Γνώσης και στο Innovathens παρακολούθησαν 56 ομιλητές σε 16 ομιλίες και 14 workshops γύρω από τις τάσεις της αγοράς εργασίας, τις δεξιότητες του σήμερα, την ευεξία στην εργασία, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ποικίλων κλάδων και ειδικοτήτων, τις αλλαγές σε μια επαγγελματική πορεία, καθώς και τις καλύτερες πρακτικές και συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη, τη δημιουργία σωστού βιογραφικού και την εργασιακή ζωή.

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία, Χρίστος Δήμας συνομιλώντας με τον CEO της Upstream, Δημήτρη Μανιάτη, και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλλά, για το οικοσύστημα τεχνολογίας και τις ελληνικές εταιρείες ως παγκόσμιους παίκτες, επισήμανε “ορίσαμε τι είναι startup και συγκεντρώσαμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις, φτιάχνοντας το Elevate Greece, ώστε να διαμορφώσουμε πολιτικές που βοηθούν το οικοσύστημα καινοτομίας. Για πρώτη φορά θεσπίσαμε κίνητρα για επενδυτικούς αγγέλους και για την απόκτηση μετοχών προαίρεσης, τρέξαμε σημαντικές δράσεις για τη ρευστότητα των νεοφυών επιχειρήσεων και σχεδιάζουμε τη μετεξέλιξη του Elevate Greece από ψηφιακή πλατφόρμα σε εταιρεία του Δημοσίου”.

Στη συζήτηση με θέμα τη δημιουργία του 1ου ελληνικού μονόκερου μεταξύ του Ιδρυτή και CEO της PeopleCert, Βύρωνα Νικολαΐδη, και του CEO του kariera.gr, Θεόφιλου Βασιλειάδη, ο πρώτος επισήμανε πως “αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις παγκόσμια πρέπει να το κάνεις με έναν τρόπο που οι άλλοι να το καταλαβαίνουν”. Ανέφερε για την εμπειρία του πως “η καλή ιδέα είναι το 1% – το 99% είναι να έχεις good execution. Υπήρξαν πολλές φορές στη ζωή μου που είχα καλές ιδέες που έμειναν απλά καλές ιδέες […] Πιστεύω στα Best Practices. Δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, απλά ακολουθούμε με συνέπεια τους κανόνες”, ανέφερε ο Βύρων Νικολαΐδης.

Η Δρ Τζένη Λειβαδάρου, Μηχανικός ενεργειακής μετάβασης και καινοτομίας, Μέλος ΔΣ του Ομίλου Ελλάκτωρ, Σύμβουλος Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Μέλος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, συζητώντας με τον Ιδρυτή της “Οδύσσειας”, Τζέι Μέξη και τη Στέλλα Κάσδαγλη για τη διαφορετικότητα και την εργασία υπογράμμισε ότι “Στερεότυπα υπάρχουν παντού και η αντιμετώπιση ότι ένας άνθρωπος με αναπηρία σκέφτεται μόνο αυτήν, υπάρχει, αλλά η αλήθεια είναι πως σκέφτεται όλα τα υπόλοιπα, γιατί θέλει να βρει ενδιαφέροντα στη ζωή του που του δίνουν κίνητρο”.

Κατά τη διάρκεια των Ημερών Καριέρας υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και του ΓΓ Λεωνίδα Χριστόπουλου, του kariera.gr και του CEO Θεόφιλου Βασιλειάδη  και του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” και του Προέδρου Ιωάννη Εμίρη.

Επιπρόσθετα, στο διήμερο event του kariera.gr, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στήριξε έμπρακτα άτομα ευάλωτης οικονομικής/κοινωνικής ομάδας που επιθυμούν να σπουδάσουν, προσφέροντας μία πλήρη υποτροφία για σπουδές σε έναν συμμετέχοντα των Ημερών Καριέρας 2022.

Τέλος, το kariera.gr θα προσφέρει μια υποτροφία εκπαίδευσης σε δύο από τους συμμετέχοντες των Ημερών Καριέρας, με παρακολούθηση στο k.school της επιλογής τους. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.