Η Ελλάδα συμμετέχει στο ACCA 2022 Virtual Job Fair που διοργανώνεται σε επίπεδο ΕΕ

    Από: Startup Team
  • H ΑCCA προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους Έλληνες συμμετέχοντες να καταθέσουν το βιογραφικό τους πριν την έναρξη της ψηφιακής διοργάνωσης μεταξύ 8:00-20:00 CET
  • Οι εγγραφές είναι δωρεάν και είναι ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες ακόμη και εκτός της Ένωσης
  • Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί 135 εργοδότες από τον κλάδο χρηματοοικονομικής-λογιστικής

H Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) (Ένωση Ορκωτών Λογιστών), η μεγαλύτερη παγκόσμια ένωση για επαγγελματίες λογιστές που συγκεντρώνει 770.000 σπουδαστές και μέλη διεθνώς, διοργανώνει και φέτος το επιτυχημένο ACCA Virtual Job Fair, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ψηφιακή εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της ACCA για την υποστήριξη των επαγγελματιών που θέλουν να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους στον τομέα της χρηματοοικονομικής-λογιστικής, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι μέλη της.

Η φετινή διοργάνωση έχει σκοπό να φέρει σε επαφή 135 εργοδότες από τον κλάδο χρηματοοικονομικής-λογιστικής και είναι έτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες συμμετέχοντες από ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα τους  και Έλληνες ενδιαφερόμενους. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν πραγματικές προσφορές εργασίας από τις συμμετέχουσες εταιρίες. Παράλληλα η ACCA θα παρέχει – δωρεάν – συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Επίσης θα εκπονούνται παρουσιάσεις που αφορούν την μελλοντική εξέλιξη του λογιστικού επαγγέλματος.

Οι εγγραφές είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους τους συμμετέχοντες και μπορούν να γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:  accaeuvcf.vfairs.com.

“Η περιοχή δραστηριοποίησης μας , η οποία περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Μολδαβία, συμμετέχει για δεύτερη φορά στο ACCA Virtual Job Fair “, λέει η Andreia Stanciu, επικεφαλής του ACCA Νότιας Ευρώπης.  “Στο προηγούμενο ACCA Virtual Job Fair – που διοργανώθηκε για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – είχαμε 74 εργοδότες και 4.300 εγγεγραμμένους υποψηφίους“, εξηγεί η Andreia Stanciu. “Συγκριτικά, φέτος έχουμε ήδη προσφορές εργασίας από περίπου 135 εργοδότες σε 20 χώρες της ΕΕ, ένδειξη ότι όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν το καθεστώς της εργασίας από το σπίτι για αυτή την κατηγορία εργαζομένων και είναι όλο και πιο ανοιχτές στην πρόσληψη υποψηφίων από άλλες χώρες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή την τάση, η οποία προσφέρει διεθνείς ευκαιρίες ανάπτυξης για τα μέλη μας και για τους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού-λογιστικού τομέα γενικότερα, πολλές από τις οποίες χωρίς την απαίτηση μετεγκατάστασης“.

Το Virtual Job Fair αποτελεί φυσική προέκταση της μεγαλύτερης πλατφόρμας εργασίας στον τομέα της χρηματοοικονομικής-λογιστικής παγκοσμίως: www.accacareers.com. Μόνο πέρυσι, το ACCA διοργάνωσε 12 εικονικές εκθέσεις καριέρας με συνολικά ενώνοντας συνολικά 24067 συμμετέχοντες με  727 εργοδότες  ενώ δημιουργήθηκαν 8212 αιτήσεις εργασίας.