5ο Πανελλαδικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019»

    Από: Startup Team

Με μεγάλο ενθουσιασμό, 20 ομάδες φοιτητών και φοιτητριών είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τις έξυπνες επιχειρηματικές τους ιδέες στον 5ο Πανελλαδικό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 30 Μαϊου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην αίθουσα «Ιφιγένεια», Πειραιώς 254, Ταύρος. Ο διαγωνισμός φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το ΣΕΝ/JA Greece ευχαριστεί θερμά την Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

«Ο ενθουσιασμός που βλέπουμε φέτος είναι πρωτόγνωρος και πολύ αισιόδοξος για την Ελλάδα. Το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece έχει δημιουργήσει πάθος για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στους νέους, που ξεκινά από τα μαθητικά χρόνια και κορυφώνεται στα φοιτητικά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Mάρκος Βερέμης τονίζοντας: «Φέτος σημειώθηκε εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχήςστο διαγωνισμό «JA Start Up», με 500 φοιτητές από 20 Πανεπιστήμια να καταθέτουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με προοπτική για την παγκόσμια αγορά. Ανυπομονούμε να θαυμάσουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των 20 ομάδων που προκρίθηκαν στον Τελικό και να επιλέξουμε την καλύτερη φοιτητική «επιχείρηση» που θα μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη».

15:00: Ομιλία Λευτέρη Παπαγεωργίου – 15:30: Τελετή Βραβεύσεων

Οι παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή θα ξεκινήσουν στις 11:30 και θα ολοκληρωθούν στις 14:45. Στις 15:00 θα ακολουθήσει πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για επίδοξους startuppers από τον CEO της Entranet και συγγραφέα του Best Seller «Startups: Από την ιδέα στην παγκόσμια αγορά», Λευτέρη Παπαγεωργίου και στις 15:30 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην επίσημη τελετή των βραβεύσεων. H ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό «Εnterprise Challenge 2019» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου 2019 στο Όσλο. Στις τρεις πρώτες ομάδες θα δοθούν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν με εγγραφή στον εξής σύνδεσμο.

«Οι φοιτητές είναι υπερήφανοι που συμμετέχουν σε αυτό το διαγωνισμό, καθώς γνωρίζουν το υψηλό κύρος του Junior Achievement Worldwide, που έχει παραρτήματα σε πάνω από 120 χώρες και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Πιστεύουμε ακράδαντα στην επιχειρηματική ευφυΐα και το όραμα των Ελλήνων φοιτητών/τριών, που μας εκπλήσσουν με τη δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα που τους διακατέχει», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Eκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Αργύρης Τζικόπουλος και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Ο ανταγωνισμός στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα είναι μεγάλος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ελληνική ομάδα θα εντυπωσιάσει με την ποιότητα της δουλειάς της». Ο Μάνος Παυλάκης, Learning Director και Υπεύθυνος του Προγράμματος «JA Start Up», έχει προσθέσει πολλά καινοτόμα στοιχεία που κάνουν τη διαδικασία διαδραστική και εξαιρετικά εκπαιδευτική για τους φοιτητές μέσω ειδικής πλατφόρμας -αποκλειστικά για το διαγωνισμό- που αποτελεί ένα κόμβο επικοινωνίας, συνεργασίας, δικτύωσης αλλά και καθοδήγησης από experts μέσω webinars. Στην επιτυχία και την οργάνωση του προγράμματος συνέβαλλαν τα στελέχη του ΣΕΝ/JA Greece, Xριστίνα Λαμπριανάκη και Γιώργος Στέφας.

Oι 20 ομάδες που διαγωνίζονται στο «JA Start Up 2019»

Οι 20 ομάδες που θα διαγωνισθούν την Πέμπτη 30 Μαϊου (με αλφαβητική σειρά) είναι:

 1. Aqua Sil.Ca Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 2. B-Sensor Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 3. Badas Trip Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 4. Dock My Boat Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 5. Dotwork Mediterranean College
 6. Ecosteps Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 7. e-Pasco Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 8. HawkEye Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 9. InnoCity Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 10. Parity Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, The American College of Greece
 11. QueWin Μέλη Συλλόγου Αποφοίτων ΣΕΝ/Junior Achievement Greece
 12. Reckit ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Πατρών
 13. Respoguide Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
 14. Safer Seas Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 15. Sign Me Up Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 16. Solmeya Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 17. Stoferno.gr Πολυτεχνείο Κρήτης, Παν. Πειραιώς, The American College of Greece
 18. thEscape Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 19. Trip it Low Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 20. Μένω με Mediterranean College

Η κριτική επιτροπή έχει εξετάσει τα business plans των ομάδων μέσω μιας καινοτόμας διαδικασίας, θα γνωρίσει από κοντά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ημέρα του διαγωνισμού, θα παρακολουθήσει τις επίσημες παρουσιάσεις, θα κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις και θα αναδείξει τους νικητές. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι εξής CEO’s και κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων: Λίτσα Παναγιωτοπούλου, CEO E.VI.A. Intelligent Performance, Επίτιμη Πρόεδρος ΣΕΝ/JA GREECE, Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Regional Director Western Balkans & Caucasus CHIPITA, Μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, Μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Λουκάς Πηλίτσης, EOS Capital Partner, Member of the Investment Committee, Μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Πόπη Ρούσσου, Bank Assurance Executive Europe MetLife, Middle East & Africa, Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος Financial Services Senior Manager ACCENTURE, Σπύρος Αρσένης Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds ΕΘΝΙΚΗ TΡΑΠΕΖΑ, Θάνος Μαρκούσης VP Operations Workable, Έλενα Πρασσάκη Marketing and Communications Manager CISCO, Χρήστος ΝικολούδηςCEO Mantis.

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019», με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ο διαγωνισμός.

Χορηγοί JA Start Up 2019: ΜetLife, Cisco

Xoρηγός Εκδήλωσης: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα.

Τον διαγωνισμό και την επίσημη τελετή των βραβεύσεων, θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Μαρία Γιαννέτου.