Ο Αιμίλιος Κυριάκου εξελέγη νέος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Greece

    Από: Startup Team

Ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου και Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής Citi Ελλάδος εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Greece κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του Oργανισμού. Διαδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Μάρκο Βερέμη, ο οποίος στη διάρκεια της εξαετούς επιτυχημένης προεδρίας του έθεσε τον Οργανισμό σε νέα, ανοδική τροχιά.  Ο κ. Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Εταίρος στην BigPi Venture Capital, παραμένει στο Δ.Σ. του Junior Achievement με την ιδιότητα του μέλους.

Το Junior Achievement Greece αποτελεί μέρος του διεθνούς δικτύου του μη κερδοσκοπικού Oργανισμού Junior Achievement Worldwide, που προσφέρει επιχειρηματική εκπαίδευση σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές και ανοίγει νέους δρόμους στα επαγγελματικά τους όνειρα.
Ο κ. Κυριάκου έχει μακρόχρονη παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Junior Achievement Greece και ήδη – από τη μέχρι πρότινος θέση του Αντιπροέδρου – έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την επιτυχημένη διαδρομή του οργανισμού.

Ο κος Κυριάκου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, θέση που ανέλαβε το 2014.  Από το 1990, οπότε ξεκίνησε να εργάζεται για τη Citi, έχει αναλάβει σειρά θέσεων στο χώρο των χρηματοδοτήσεων μεγάλων επιχειρήσεων και στη διαχείριση σχέσεων εταιρικών πελατών. Σήμερα, παράλληλα με το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου, διατηρεί τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρικής τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, που συμπεριλαμβάνει τα τμήματα των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, του χρηματοοικονομικού τομέα, των πολυεθνικών εταιρειών, της ναυτιλίας καθώς και τη σχέση της τράπεζας με το Δημόσιο.  Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και των κεφαλαιαγορών, έχοντας ηγηθεί της εισαγωγής πολλών ελληνικών εταιρειών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και της εφαρμογής καινοτόμων και πρωτοποριακών χρηματοοικονομικών λύσεων στην εγχώρια αγορά.   Πριν αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου διετέλεσε Επικεφαλής της Εταιρικής Τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχοντας υπό την ευθύνη  του την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ καθώς και τις χώρες των Βαλκανίων και της Βαλτικής.   Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και πτυχίου στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Denison των Η.Π.Α.   Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Citi Χρηματοδοτικές Πιστώσεις Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Diners Club Ελλάδος Α.Ε.

«Το Junior Achievement Greece είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας για την ενίσχυση της νεανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και της αντίληψης των αρχών της επιχειρηματικότητας» δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Κυριάκου. «Tο Junior Achievement, μια μεγάλη παγκόσμια πρωτοβουλία που στηρίζω εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχει στόχο την αναβάθμιση του οικονομικού εγγραματισμού των παιδιών στην Ελλάδα από τα πρώτα τους ακαδημαϊκά βήματα.  Πιστεύω ότι η εξοικείωση με τις αρχές της υγειούς επιχειρηματικότητας, και σε μεγάλο βαθμό η απενοχοποίησή της μέσω των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων και της βιωματικής μάθησης, όπως αυτή διδάσκεται στα παιδιά και τους νέους που συμμετέχουν, συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα.  Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ενώ τα παιδιά έχουν αστείρευτη δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες αυτό που χρειάζονται είναι συγκεκριμένα εφόδια για να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε δομημένες προτάσεις και σε δεύτερο χρόνο, σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Η συμμετοχή των νέων αυτών παιδιών στα προγράμματα του Junior Achievement τους εξασφαλίζει γνώση και προσλαμβάνουσες, ενώ η έκθεση στον πειραματισμό του προγραμματισμού και της διάδρασης, ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους καθώς και τη φαρέτρα των δεξιοτήτων τους».  

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Junior Achievement Greece εξελέγησαν σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, που μαζί με τον Πρόεδρο, κ. Κυριάκου, το Γενικό Διευθυντή κ. Αργύρη Τζικόπουλο και την ομάδα του Junior Achievement Greece, θα εργαστούν ακόμα πιο μεθοδικά για την κατάρτιση της νέας γενιάς επιχειρηματιών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Junior Achievement Greece απαρτίζουν οι:
Πρόεδρος: Αιμίλιος Κυριάκου – Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου και Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής Citi Ελλάδος
Αντιπρόεδρος: Μαριάννα Πολιτοπούλου
Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Μαγιάτης – Founder & CTO Workable
Ταμίας: Πάρης Κυριακόπουλος – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Αναπληρώτρια Γραμματέας: Καλλίσσα Αποστολίδου – Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Μέλος Δ.Σ. Raycap
Μέλος: Μάρκος Βερέμης – Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Εταίρος στην BigPi Venture Capital
Μέλος: Μαρία Γάτσου – Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ
Μέλος: Λεωνίδας Κανελλόπουλος – Chief Sustainability Officer TITAN
Μέλος: Ιωάννης Σωτηρόπουλος – Αντιπρόεδρος Promoset S.A.
Μέλος: Νικόλαος Χρηστάκης – Διευθύνων Σύμβουλος HP Ελλάδας & Κύπρου
Μέλος: Μιχάλης Χριστοδούλου – Μέλος Δ.Σ. Ομίλου Χριστοδούλου CHB

Το νέο Δ.Σ. του Junior Achievement Greece τηρώντας τη δέσμευση για την εξέλιξη του ελληνικού επιχειρείν συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες του εν όψει του εθνικού τελικού του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2023», που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, στην Αθήνα και θα αποτελέσει τον πρώτο μεγάλο σταθμό της νέας θητείας.