Στις 18 Μαΐου το μαθητικό – επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

    Από: Startup Team

Θα διαγωνιστούν οι 20 καλύτερες μαθητικές «start up» για να αναδειχθεί η καλύτερη «Εικονική Επιχείρηση» του 2023 που θα πάει Ευρώπη.

Tην Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» του Junior Achievement Greece, που αποτελεί το μαθητικό – επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς. Οι 20 μαθητικές «start up» που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό θα δώσουν συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν σε περίπτερα και στην επίσημη σκηνή τις καινοτόμες «επιχειρήσεις» τους και θα διεκδικήσουν το κορυφαίο βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» που αποτελεί και το «χρυσό εισιτήριο» για τον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του JA Europe GENE 2023, στον οποίο  συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.  H εγγραφή στη μεγαλύτερη Διοργάνωση Νεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης GENE είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο www.gen-e.eu.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα/διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2023» του JA Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα τιμήσει τους έφηβους «επιχειρηματίες» της χώρας μας με την παρουσία του, ο CEO του JA Europe, Salvatore NigroΟ κ. Νigro και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα απονείμουν τα 11 βραβεία της εμβληματικής, τελικής εκδήλωσης του JA Greece.  Την τελετή βράβευσης θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου μαζί με δύο junior«startuppers» 13 ετών, τον Γιώργο Λιναρδάκη και την Σοφία Νικολακοπούλου.

Νικήτρια «Εικονική Επιχείρηση» του 2022 ήταν η «ΜicrogreensMagicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Η ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό στο Ταλίν και έγραψε ιστορία καθώς κατάφερε να κερδίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του JA Greece, το πρώτο βραβείο του JA Europe και αναδείχθηκε καλύτερη μαθητική «start up» της Ευρώπης για το 2022. Δείτε στιγμιότυπα από τον Εθνικό Τελικό και τον Πανευρωπαϊκό θρίαμβο της «Μicrogreens – Magicgreens»: www.youtube.com/watch?v=Z5JDNOVAcOM

Ποιες είναι οι 20 μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» 2023 που διαγωνίζονται
Από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, οι πιο ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες «startuppers» από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., I.E.K. Δ.ΥΠ.Α. και Ειδικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα διαγωνιστούν και στις 14:15 θα ξεκινήσει η Τελετή Βράβευσης. Στη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθούν και τα βραβεία του προγράμματος «Company Junior» (για παιδιά Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου) και θα γίνει ειδική αναφορά στις 70 κορυφαίες προσωπικότητες – Inspirational Mentors της «Εικονικής Επιχείρησης 2023» μεταξύ των οποίων είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Η εκδήλωση της 18ης Μαΐου αποτελεί την κορύφωση της εξαιρετικής πορείας γνώσης και συνεργασίας που ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και μέντορες. Μας συγκινεί ο ενθουσιασμός των ομάδων που προκρίθηκαν στον τελικό και ανυπομονούμε να επιβραβεύσουμε τα ταλαντούχα παιδιά «επιχειρηματίες» που με τις ιδέες τους κάνουν τον κόσμο καλύτερο», δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΣ του JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου, Αιμίλιος Κυριάκου.

Οι 20 διαγωνιζόμενες Εικονικές Επιχειρήσεις 2023, με αλφαβητική σειρά, είναι:

10 Διαγωνιζόμενες «Εικονικές Επιχειρήσεις» 2023 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

• ARGOMMODATION – Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους
• Bikecology – 1ο ΕΠΑΛ Δράμας
• Jobify – 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης»
• Mechelp – ΙΕΚ ΔΥΠΑ Σερρών
• PLAY LAND – 1ο  ΕΠΑΛ Βοιών
• Play Net – Πρότυπο ΕΠΑΛ Ξάνθης
• R.B.MRecycled Building Materials – Ευπαλίνειο ΕΠΑΛ Αλίμου
• R.C.J. Recycling Jewellery – ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου
• ΕΕΕΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ – ΕΕΕΕΚ Κω
• ΡΕΒΥΔΩΡ – ΕΠΑΣ Ξάνθης & ΕΠΑΣ Αλεξανδρούπολης

10 Διαγωνιζόμενες «Εικονικές Επιχειρήσεις» 2023 Γενικής Εκπαίδευσης

• @ Home – Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη
• Endless Energy Tree – Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
• Glovie – Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
• GREEN|C|INK – 10ο ΓΕΛ Λάρισας
• Isometricks – Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• MyWelfare – ΓΕΛ Επισκοπής
• R*TISTIC – 1ο ΓΕΛ Τρικάλων
• Seedlinks – Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών
• Top Harvest – 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
• Zero Food Waste Greece – 2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης

Γνωρίστε τις 20 διαγωνιζόμενες ομάδες 2023 στην επίσημη ιστοσελίδα του Junior Achievement Greece: jagreece.org/gnoriste-tis-20-eikonikes-epiheiriseis-telikos/.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι: Αιμίλιος Κυριάκου Πρόεδρος ΔΣ JA Greece – Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Έλλη Ανδριοπούλου Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ, Καλλίσσα Αποστολίδου Αν. Γενική Γραμματέας ΔΣ JA Greece – Υπεύθυνη Ε.Κ.Ε. και μέλος Δ.Σ. Raycap, Μαρία Γάτσου Μέλος ΔΣ JA Greece – Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ, Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος StrategicAdvisor, Head of CSR Accenture Greece, Μανίνα Μενιδιάτη Public Affairs Officer Citi Greece, Μαριάννα Πολιτοπούλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ JA Greece, Ιωάννης Σωτηρόπουλος Μέλος ΔΣ JA Greece – Vice PresidentPromoset ΑΕ, Στέλιος Χαραλαμπάκης Business Development Strategy & Execution Associate Director, EYGreece, Νίκος Χρηστάκης, Μέλος ΔΣ JA Greece – Διευθύνων Σύμβουλος HP Ελλάδας και Κύπρου, Μιχάλης Χριστοδούλου Μέλος ΔΣ JA Greece – Μέλος Δ.Σ. Ομίλου Χριστοδούλου CHB.

Ο 18ος  Πανελλαδικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» του JA Greece πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ. 

«Εικονική Επιχείρηση 2023» – Με τη χρηματοδότηση: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε., Citi Foundation, Raycap, EY, Accenture, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
Χορηγοί Εκδήλωσης: Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα, Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Vision, HP Hellas
Χορηγοί επικοινωνίας:  ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Κosmos FM, Καθημερινή, Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc.gr, Athens Deejay FM, Rock FM, Λάμψη FM, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλες τις μαθητικές ομάδες!